Σκηνές καφενείου στη Βουλή με άγριο βρισίδι

του Χρήστου Μπόκα

Ξεπέρασε κάθε όριο η κόντρα του κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη με το ΛΑΟΣ μετά και τα όσα συνέβησαν στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλισμών τα οποία θυμίζουν… καβγά καφενείου. 


Να σημειωθεί πως η βεντέτα μεταξύ του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας και του κόμματος του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη ξεκίνησε όταν ο τελευταίος τον κατηγόρησε ότι εμπλέκεται στο σκάνδαλο των υποβρυχίων. Αυτή τη φορά η οργή του κ. Μεϊμαράκη σήκωσε και πήρε (με πολλά «γαλλικά») τον κ. Κοραντή.

Αναλυτικά, κατά την  έναρξη της συνεδρίασης της επιτροπής  ο κ. Μεϊμαράκης – ο οποίος είχε πληροφορηθεί ότι «υποκινητής» της δικής του εμπλοκής είναι ο κ. Κοραντής - κάθισε ένα έδρανο πίσω από αυτό του πρώην διοικητή της ΕΥΠ.

Ο κ. Κοραντής, αμέσως γύρισε και τον καλημέρισε. Η αντίδραση του κ. Μεϊμαράκη ήταν ακαριαία. Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο που διαρρέεται από κύκλους του πρώην υπουργού ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε «Αντε γα…, μα…κα, καραγκιόζη που μου λες και καλημέρα. Δεν θέλω κουβέντες με εσένα… ούτε καλημέρα».

Η δεύτερη εκδοχή, όπως αυτή παρουσιάζεται από κύκλους του κ. Κοραντή είναι πιο σκληρή «Μου λες εμένα καλημέρα ρε αλήτη. Εσυ που με πας στα δικαστήρια. Παλιομα…κα. Ελα έξω ρε! Ελα έξω να σε γα…σω!». 


Επιπροσθέτως, και σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κοραντής έμεινε αποσβολωμένος και το μόνο που κατάφερε να κάνει είναι να σταυροκοπηθεί! Λίγη ώρα μετά κατάφερε να συντάξει επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο.

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ έκανε δηλώσεις σε δημοσιογράφους, κάνοντας λόγο για χυδαία επίθεση σε βάρος του και κατηγορώντας τον κ. Μειμαράκη ότι βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση.  


Όταν ο κ. Κοραντής ρωτήθηκε αν έχει στοιχεία σε βάρος του κ. Μειμαράκη για την υπόθεση των υποβρυχίων, δεδομένου ότι ο βουλευτής του ΛΑΟΣ ήταν και διοικητής της ΕΥΠ, ο κ. Κοραντής απάντησε: 

"Εγώ λειτουργώ ως βουλευτής και όχι με βάση τα «σου ‘πα μου ‘πες». Ο κ. Μειμαράκης είτε φοβάται είτε τα φαντάζεται αυτά.  Εγώ λειτούργησα και λειτουργώ πάντα με βάση το νόμο".

Άμεσα ήρθε και η νέα απάντηση του κ. Μεϊμαράκη, ο οποίος αναφέρει: «Είναι ηθικά αδιανόητο για τη Δημοκρατία μας, αρχηγός κόμματος να διορίζει στη Βουλή, στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, το διοικητή των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, και μάλιστα αμέσως μετά τη θητεία του. 


Και αυτό διότι δημιουργείται η εντύπωση ότι επιχειρεί να εκμεταλλευτεί, με τις γνωστές μεθόδους του, τη θητεία του Διοικητή, αφήνοντας υπονοούμενα – που όπως έχει στην πράξη κατ’ επανάληψη αποδειχθεί – δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. 

Ο κύριος Καρατζαφέρης κάτι γνωρίζει από … «Γαλλικά»! Μήπως πρέπει να τον ρωτήσει ο εν λόγω βουλευτής; Είναι γνωστό ότι σε όλη μου τη ζωή πορεύτηκα με πλήρη διαφάνεια και γι αυτό ποτέ δεν φοβήθηκα ούτε πράκτορες, ούτε εισπράκτορες…».

Κοραντής: «Δεν με είπε παλιομα…κα, αλλά σκ... τομα... κα»

Η επιστολή του κ. Ιωάννη Κοραντή προς τον κ. Φίλιππο Πετσάλνικο ήρθε εν τέλει να δώσει -εν μέρει- τις... σωστές διαστάσεις στο «θερμό» επεισόδιο που είχε με τον κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Με την επιστολή του κ. Κοραντή μαθαίνουμε ότι τελικά ο κ. Μεϊμαράκης δεν τον αποκάλεσε «παλιομα…κα», αλλά «σκ... τομα... κα»!.
Αναλυτικά, η επιστολή διαμαρτυρίας αναφέρει «Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, στην οποία συμμετέχω, προσήλθε και ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Ε. Μεϊμαράκης. 

Κάθισε δύο σειρές μπροστά από εμένα και όταν γύρισε και με κοίταξε τον χαιρέτησα με τη λέξη "καλημέρα". Ευθύς, αντέδρασε βίαια, λέγοντας μου "Αλήτη, με στέλνεις στο δικαστήριο και τολμάς και μου λές καλημέρα, σκ... μα... κα, περιθωριακέ" κι άλλες ακατανόμαστες εκφράσεις. 

Η πρωτοφανής αυτή συμπεριφορά για τα κοινοβουλευτικά ήθη του τόπου μας είναι απολύτως απαράδεκτη και καταδικαστέα και δεν έχουν λιγότερο βάρος τα λεχθέντα εκ του γεγονότος ότι εκστομίσθηκαν εκτός μικροφώνου. Σας καταθέτω τα ανωτέρω προς ενημέρωσής σας και για οποιοδήποτε ενέργεια κρίνετε σκόπιμο»

Δύο σημαντικές αποφάσεις

Πέραν όμως του «θερμού» επεισοδίου που εντάσσεται στη βεντέτα μεταξύ Μεϊμαράκη-ΛΑΟΣ, η επιτροπή Αμυντικών Εξοπλισμών και Συμβάσεων έλαβε δύο σημαντικές αποφάσεις.

Αναλυτικά, με την παρουσία του υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Ευάγγελου Βενιζέλου αποφασίστηκε να τροποποιηθεί ο κανονισμός της Βουλής ώστε η επιτροπή να αποκτήσει αρμοδιότητες εξεταστικής επιτροπής και να ερευνήσει το σκάνδαλο των υποβρυχίων από το 2000 έως και σήμερα. 


Επιπροσθέτως, μετά από σχετική εντολή του κ. Βενιζέλου  στάλθηκε επιστολή στον πρέσβη του  Αμπου Ντάμπι στην Ελλάδα. Αυτό που ζητείται από τον διπλωμάτη είναι να μιλήσει με την εταιρεία IPIC (αραβικό fund  με έδρα το Αμπου Νταμπι) η οποία έχει εξαγοράσει το 60% της Ferrostaal - κατασκευάστριας εταιρείας των υποβρυχίων -  ώστε να βρεθεί τρόπος και να συνδράμουν στο έργο της δικαιοσύνης.

http://www.protothema.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης