Στην Άρτα είχαμε παρατράγουδα...

Έγινε και στην Άρτα η συγκέντρωση των Αγανακτισμένων χθες στην πλ. Αγ. Δημητρίου. Δεν ήμασταν εκεί λόγω εργασίας. 

Όμως πληροφορηθήκαμε σχετικά ότι η συγκέντρωση αυτή έγινε με την παρουσία 100-200 πολιτών οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο απρόσωπο κάλεσμα μέσω του «f». Μέχρις εδώ όλα καλά.


Σ’ αυτή την συγκέντρωση υπήρξαν ορισμένα παρατράγουδα πάντα με τις πληροφορίες. Συγκεκριμένα μια ομάδα 3-5 πολιτών εμφανίστηκαν με ελληνική σημαία, η οποία σημαία για κάποιους άλλους δεν ήταν… καλοδεχούμενη. Τώρα ποιοι ήταν εκείνοι (κομματικά) που εμφανίστηκαν με την σημαία και ποιοι ήταν εκείνοι οι οποίοι (επίσης κομματικά) δεν την ήθελαν είναι …αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι το εθνικό σύμβολο δεν μπορεί κανείς να το οικειοποιηθεί και κανείς δεν μπορεί να το διώξει από μια εκδήλωση η οποία ως κύριο συστατικό της έχει την αντίδραση των πολιτών ενάντια στο πολιτικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Στην Ισπανία, αλλά και στην Ελλάδα, οι χιλιάδες των αγανακτισμένων που συγκεντρώθηκαν και θα συγκεντρώνονται στις πλατείες, μερικοί θεωρούνται προοδευτικοί και άλλοι συντηρητικοί. Μερικοί από αυτούς πιστεύουν στο Θεό, μερικοί όχι.

Μερικοί από αυτούς έχουν σαφώς καθορισμένες ιδεολογίες, άλλοι είναι απολιτίκ, αλλά σίγουρα είναι όλοι ανήσυχοι και εξοργισμένοι για τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προοπτικές που όλοι βλέπουμε γύρω μας: Τη διαφθορά ανάμεσα σε πολιτικούς, επιχειρηματίες, τραπεζίτες, δημόσιους υπαλλήλους, αφήνοντας μας αβοήθητους και χωρίς φωνή.

Το πρωτόγνωρο αυτό αυθόρμητο κίνημα που ξεκίνησε στην Ισπανία είναι ΕΝΩΤΙΚΟ. Και κατά την δική μας εκτίμηση αφήνει στην άκρη ιδεολογίες, κομματικές ταμπέλες κ.ο.κ με αποτέλεσμα να απευθύνεται σε όλους τους πολίτες.

Γιατί τα γράφουμε όλα αυτά; Γιατί είδαμε πολλές φωτογραφίες και βίντεο από την χθεσινή συγκέντρωση στην Άρτα. Κι’ αν κάποιος προσέξει αυτές τις Φώτο θα δει πρόσωπα και θα διαπιστώσει ότι μερικά από αυτά όχι μόνο είναι κρατικοδίαιτα, αλλά θα μου επιτραπεί η έκφραση …και κομματόσκυλα του ευρύτερου πολιτικού συστήματος. Δηλαδή έπρεπε κάποιος πραγματικά αγανακτισμένος να ορμήσει και να βγάλει όλο το άχτι του πάνω τους; 

Έτσι με όλα αυτά και τα άλλα που θα δούμε στη συνέχεια δεν πειράζει η σημαία. Πειράζει το σκουριασμένο μυαλό που ορισμένοι ένθεν και ένθεν κουβαλούν. Στην Ισπανία και στην Ελλάδα τα αντίστοιχα εθνικά σύμβολα είχαν και έχουν την τιμητική τους και έτσι πρέπει να είναι…   

ΝΙΚΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΟΣ

ΥΓ: Άν σήμερα, ή κάποια άλλη μέρα, εμφανιστεί κάποιος με Ισπανική σημαία δεν θα είναι καλοδεχούμενος; 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης