ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ: Για μιά ακόμη φορά τη γλιτώσαμε...

Nέα ανησυχία προκάλεσε στους αλιείς και τους φορείς της περιοχής το περιστατικό με την προσάραξη πλοίου την Τρίτη το πρωϊ κοντά στο νησί Κέφαλος του Αμβρακικού Κόλπου.


Το φορτηγό πλοίο με σημαία COMORES, προσάραξε σε αμμώδη αβαθή χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς από το οκταμελές πλήρωμα και χωρίς να προκληθεί εισροή υδάτων ή θαλάσσια ρύπανση. 

Στην περιοχή έσπευσε για βοήθεια ιδιωτικό σκάφος καθώς και το ρυμουλκό «Παναγία της Τήνου» και τελικά το πλοίο αποκολλήθηκε και μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Αμφιλοχίας προκειμένου να ελεγχθεί από νηογνώμονα πριν λάβει το απαραίτητο πιστοποιητικό αξιοπλοΐας. Προανάκριση για τις συνθήκες της προσάραξης διενεργεί το Λιμεναρχείο Πρέβεζας. 

Το νέο αυτό περιστατικό φέρνει για μια ακόμη φορά στην επικαιρότητα το μεγάλο πρόβλημα που μπορεί να δημιουργηθεί ανά πάσα στιγμή από ενδεχόμενη διαρροή καυσίμων σε περίπτωση που προκληθεί ρήγμα από προσάραξη πλοίου. 

Η διέλευση πλοίων ( ακόμη και δεξαμενόπλοιων)από τον Αμβρακικό Κόλπο και πολύ περισσότερο οι δεξαμενές καυσίμων που συνεχίζουν να λειτουργούν στην Αμφιλοχία, αποτελούν «βραδυφλεγή βόμβα» για την περιοχή γεγονός που επισημάνθηκε και στην πρόσφατη προημερίδα για τον Αμβρακικό. 

Οι συχνές προσαράξεις πλοίων εξάλλου μαρτυρούν την ύπαρξη πολλών αβαθών σημείων τα οποία αποτελούν παγίδες και απαιτούνται παρεμβάσεις για τον καθαρισμό και την διάνοιξή τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης