Ρήμαζαν εκκλησίες για να αγοράζουν ναρκωτικά

«Έγδυναν» τα εξωκλήσια και τις εκκλησίες σε όλη την δυτική Μακεδονία οι τέσσερις τοξικομανείς ιερόσυλοι που έπεσαν τυχαία σε μικτό μπλόκο αστυνομικών στην Κοζάνη και πάνω τους βρέθηκαν μικροποσότητες κοκαΐνης και ηρωίνης! 


Οι έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια τους στο Δρέπανο Κοζάνης, απέδειξαν ότι αυτοί ήταν οι ιερόσυλοι που ευθύνονταν για μια σειρά κλοπών από ναούς.

Οι τέσσερις Έλληνες ηλικίας 39, 44, 39 και 45 χρόνων, ομολόγησαν ότι το τελευταίο έτος είχαν αρπάξει 17 εικόνες, τρεις σταυρούς και ένα φυλαχτό από ένα εξωκλήσι έξω από την Κοζάνη και τα… ηχοσυστήματα από δυο εκκλησίες
στις περιοχές των Γρεβενών και της Θεσσαλονίκης! 

Παράλληλα, είχαν ρημάξει τα παγκάρια σε διάφορες εκκλησίες της περιοχής και στην κατοχή τους βρέθηκαν 582 νομίσματα των 5. 10 και 20 λεπτών!

*** Την ίδια ώρα, όμως, τρεις άγνωστοι ιερόσυλοι έκαναν απόπειρα διάρρηξης στον ναό της Αγίας Παρασκευής Πολυφύτου στα Σέρβια Κοζάνης! Οι δράστες προσπάθησαν να παραβιάσουν ένα από τα παράθυρα της εκκλησίας, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. 


Οι λιγοστοί κάτοικοι του χωριού τους αντιλήφθηκαν και έβαλαν τις φωνές, με αποτέλεσμα οι επίδοξοι διαρρήκτες να τραπούν σε φυγή με ένα ΙΧ αυτοκίνητο, του οποίου τον αριθμό συγκράτησαν οι αυτόπτες μάρτυρες και των έδωσαν στους αστυνομικούς.

http://www.protothema.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ