«Υπάρχει έλλειμμα ηγεσίας στη Γερμανία»

Δριμεία κριτική Σρέντερ σε Μέρκελ για τη διαχείριση της κρίσης του ευρώ

 

Ο Γερμανός πρώην Καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ, σε συνέντευξη του, στράφηκε ευθέως κατά της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ κατηγορώντας την για αποτυχία να ηγηθεί κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.

Συνεχίζοντας τόνισε ότι πρέπει τώρα να ορθώσει το ανάστημά της στη γερμανική γνώμη και να παρέχει περισσότερη βοήθεια στις χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα.


Σύμφωνα με το Bloomberg Business Week, η τοποθέτηση του πρώην Καγκελάριου έρχεται τη στιγμή που μία αλλαγή στρατηγικής αντιμετώπισης της κρίσης φαίνεται στον ορίζοντα. Οι υπουργοί Οικονομικών στις Βρυξέλλες άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο μία μορφής «ήπιας αναδιάρθρωσης» του ελληνικού χρέους.


Στη συνέχεια, ο κύριος Σρέντερ, ανέφερε ότι η Γερμανία κρατάει το κλειδί για την Ελλάδα. «Υπάρχει έλλειμμα ηγεσίας αυτή τη στιγμή. Η γερμανική πολιτική είναι πολύ διστακτική. Κάποιος πρέπει να βρεθεί να λέει ως εδώ πιο συχνά», τόνισε.


Αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο Σρέντερ άσκησε κριτική στη στάση που έχουν υιοθετήσει βουλευτές του κυβερνώντος γερμανικού κόμματος, ότι ίσως απορρίψουν το μόνιμο μηχανισμό στήριξης για τα χρεωμένα μέλη της ζώνης του ευρώ.

Ωστόσο, επισήμανε και τις ευθύνες που έχουν τα υπερχρεωμένα κράτη-μέλη να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους υποστηρίζοντας ότι, «η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι μονόπλευρη».

Τέλος, σημείωσε πως οι αδύναμες οικονομίες χρειάζονται χρόνο για να μειώσουν το χρέος τους.

http://www.newsbeast.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης