Πρόσωπα-έκπληξη για επανεκκίνηση της κυβέρνησης

Κυβέρνηση compact ετοιμάζει ο Παπανδρέου


Σαρωτικό ανασχηματισμό, με την κυριολεκτική έννοια του όρου, ετοιμάζει, αν δεν έχει έτοιμο, ο Γ. Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός δήλωσε την Παρασκευή πως θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να σώσει τη χώρα. Η δέσμευσή του αυτή αφορά και τη σύνθεση και τη δομή της κυβέρνησής του. 


Σύμφωνα με ενδείξεις, το νέο σχήμα θα είναι πολύ μικρότερο, θα περιλαμβάνει τεχνοκράτες και ίσως πολιτικά πρόσωπα πέραν του ΠΑΣΟΚ και θα αποδίδει... δικαιοσύνη ως προς την προσφορά του κάθε στελέχους μέχρι σήμερα.

Όπως γράφει σήμερα το «Έθνος», ο στόχος του Γ. Παπανδρέου είναι τριπλός: να αυξήσει την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησής του, να στείλει μήνυμα αποφασιστικότητας και να πετύχει συμμαχίες στο εσωτερικό, και να πείσει τους δανειστές μας ότι κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να υλοποιήσει τη συμφωνία.


Για την προετοιμασία της κίνησης δεν αποκλείεται να γίνει νέος κύκλος επαφών του πρωθυπουργού με τους υπουργούς, ενώ θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένα εντός του Σαββατοκύριακου μυστικά ραντεβού με τις προσωπικότητες που βολιδοσκοπεί το Μέγαρο Μαξίμου.


Τα χαρακτηριστικά που αναζητεί η κυβέρνηση συγκεντρώνουν πρόσωπα όπως ο Λ. Παπαδήμος, ο Τ. Αράπογλου, ο Απ. Ταμβακάκης, ο Β. Ράπανος, ο Γ. Στουρνάρας, ο Τ. Γιαννίτσης κ.ά. Πρόκειται για ονόματα που αποτελούν άνοιγμα και προς την περίοδο Σημίτη αλλά και προς την περίοδο Καραμανλή.


Παραμένει, όμως, ως ερωτηματικό η αντίδραση ή ο χειρισμός του υφιστάμενου πολιτικού προσωπικού. Οσων βρίσκονται στην κυβέρνηση και όσων κάθονται στα έδρανα της Βουλής. Τα πρόσωπα είναι πολλά, με την ιστορία τους και τις φιλοδοξίες τους.

 

• Οι κορυφαίοι: Θ. Πάγκαλος, Ευ. Βενιζέλος, Κ. Σκανδαλίδης, Α. Λοβέρδος, Α. Διαμαντοπούλου, Μ. Χρυσοχοΐδης, Δ. Ρέππας κ.ά.
• Οι παπανδρεϊκοί: Γ. Ραγκούσης, Γ. Παπακωνσταντίνου, Π. Γερουλάνος, Χ. Παμπούκης, Δ. Δρούτσας, Τ. Μπιρμπίλη, Λ. Κατσέλη, Χ. Καστανίδης, Π. Μπεγλίτης, Ντ. Ρόβλιας, Μ. Οθωνας κ.ά.
• Οι εν αναμονή: Ε. Παναρίτη, Ηλ. Μόσιαλος, Π. Ευθυμίου, Χρ. Πρωτόπαπας, Κ. Καρτάλης, Γ. Φλωρίδης κ.ά.


Είναι πολύ δύσκολο να προβλέψει κανείς την αντίδραση των προαναφερθέντων στις εξελίξεις, όπως είναι δύσκολο να προεξοφληθεί και η αναίμακτη έγκριση του μεσοπρόθεσμου από το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.


http://www.newsbeast.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης