Φ. Μπόμπολας: Προβλέπει συγχώνευση καναλιών και λουκέτο στην “Ελευθεροτυπία”

Δυσοίωνες προβλέψεις για το χώρο των ΜΜΕ έκανε χθες ο εκδότης Φώτης Μπόμπολας, μιλώντας σε σύσκεψη με τους επιτελείς της εφημερίδας «Έθνος».
Ο κ. Μπόμπολας προέβλεψε το κλείσιμο της «Ελευθεροτυπίας» και άλλων εφημερίδων και τη συγχώνευση μεγάλων καναλιών.


Την ίδια στιγμή ανακοίνωσε νέες περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων του Ομίλου του, τον «Πήγασο».

Ο γνωστός εκδότης εκτίμησε ότι στους επόμενους μήνες η δημοσιογραφία θα γυρίσει 30 χρόνια πίσω, τονίζοντας ότι μια μεγάλη εφημερίδα θα κλείσει για να διευκρινίσει ότι οι εφημερίδες που πιστεύει ότι θα μείνουν στα περίπτερα θα είναι το «Έθνος», τα «ΝΕΑ», η «Καθημερινή» και ίσως ο «Ελεύθερος Τύπος».
Τότε όλοι αντιλήφθηκαν ότι αναφέρεται στην «Ελευθεροτυπία».

Μιλώντας για το μέλλον των καναλιών, ο Φ. Μπόμπολας προέβλεψε ότι στην ελληνική αγορά θα μείνουν δυο κανάλια, προαναγγέλλοντας τη συγχώνευση των τεσσάρων μεγάλων καναλιών σε δύο ( Mega-Star και ANT1-Alpha).

Αναφορικά με τον όμιλό του, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου σε ένα χρόνο, την Άνοιξη του 2012 και δικαιολόγησε τη μείωση των μισθών κατά 10% λέγοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν αναγκασμένος να κάνει 120 απολύσεις.

Ανακοίνωσε επίσης μείωση των ενθέτων, τόσο στο ημερήσιο όσο και στο Κυριακάτικο φύλλο, αλλά και σε μειώσεις των σελίδων όσων ενθέτων αποφασιστεί να συνεχίσουν να εκδίδονται.

http://www.newsbomb.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης