Προχωρεί ο βιολογικός Λούρου - Θεσπρωτικού

Πίστωση συνολικού ύψους 1.855.686 ευρώ για το έργο «Κατασκευή δικτύου Αποχέτευσης ακαθάρτων και βιολογικού καθαρισµού λυμάτων ∆ήµων Λούρου και Θεσπρωτικού», ενέκρινε με απόφασή του το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.


H πίστωση θα δοθεί στο Δήμο Πρέβεζας και αποτελεί το δεύτερο τμήμα από την συνολική χρηματοδότηση των 13 εκατομμυρίων ευρώ στο οποίο θα ανέλθει το έργο.

Η πρώτη έγκριση αφορούσε την επιλογή του τεχνικού συμβούλου, ενώ η δεύτερη πίστωση αφορά τον κύριο κορμό του έργου. Η κατασκευή του έργου είναι ενταγμένη στον Άξονα Προστασία και ∆ιαχείριση Υδατίνων Πόρων» - Θεµατική Προτεραιότητα «Επεξεργασία Νερού (Λύµατα)» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη.

Αυτή την στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η επιλογή του αναδόχου μέσα από τις προσφορές που κατατέθηκαν στο διεθνή διαγωνισμό, ενώ η ροή των χρηματοδοτήσεων θα είναι αντίστοιχη με την πρόοδο των εργασιών.

Η κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού Λούρου – Στεφάνης - Ωρωπού και Θεσπρωτικού θα δώσει την λύση στο μεγάλο πρόβλημα της διάθεσης των αστικών λυμάτων τα οποία σήμερα ανεπεξέργαστα καταλήγουν στον ποταμό Λούρο κι από εκεί στον Αμβρακικό Κόλπο, καλύπτοντας παράλληλα μία μεγάλη οικιστική ζώνη στα όρια των Δήμων Πρέβεζας και Ζηρού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης