ΚΑΖΑΚΗΣ: Οι "γιάπηδες" ετοιμάζουν πολιτική χούντα

Πολύ μεγάλη ήταν η συμμετοχή των πολιτών στην εκδήλωση που διοργάνωσαν οι «Πολίτες Άρτας» την Παρασκευή13 Μαΐου στην αίθουσα του «Μακρυγιάννη» με προσκεκλημένο τον γνωστό οικονομολόγο αναλυτή Δημήτρη Καζάκη ο οποίος καθήλωσε το κοινό με την ομιλία του που είχε θέμα: «Δημόσιο χρέος: Αλήθειες & Ψέματα. Υπάρχει δυνατότητα εξόδου από την κρίση;». 


Τα πράγματα με τις πολιτικές που εφαρμόζονται είναι πολωμένα και δεν υπάρχει μέσος δρόμος, «ή καταστροφή ή αναγέννηση, δεν υπάρχει άλλος τρόπος» τόνισε ο κ. Καζάκης. Μίλησε για μια «νέα χούντα» που προσπαθούν να μας επιβάλουν και για να το πετύχουν αυτό ποντάρουν στη διάλυση της κοινωνίας.

Όμως «μια τέτοια χούντα δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε μια κοινωνία που ξέρει να αμύνεται» είπε ο κ. Καζάκης τονίζοντας ότι ο μόνος που μπορεί να βγάλει τη χώρα απ’ αυτή την κρίση είναι ο λαός ο οποίος πρέπει να οργανωθεί και να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις. 

«Όποιος σήμερα δρα με το να σφάζει ή να κάνει ή να δείχνει, στην ουσία πρακτορεύει τα συμφέροντα της νέας χούντας που προσπαθούν να μας επιβάλουν γιατί προσπαθεί να οδηγήσει τον κόσμο στο αιματοκύλισμα, στο να σφαχτούμε μεταξύ μας ώστε ήσυχα κι ωραία να βρουν την ευκαιρία ώστε να επιβάλουν την περιστολή δημοκρατικών ελευθεριών που έχουν ήδη στο συρτάρι» είπε σε δηλώσεις του ο ομιλητής.

Ο κ. Καζάκης μεταξύ άλλων ανέφερε: «Σε κεντρικό επίπεδο, έληξε η πρώτη φάση επίσημης χρεοκοπίας της χώρας και μπήκαμε ήδη στη δεύτερη φάση επίσημης χρεοκοπίας της χώρας όπου πλέον δεν θα ΄χουμε μόνο σοβαρές οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις από την άποψη των μέτρων και των πολιτικών που θα εφαρμοστούν αλλά και την προετοιμασία μιας νέας πολιτικής χούντας. 

Όλα αυτά που ακούτε περί πανεθνικής συστράτευσης, εθνικής σωτηρίας και όλα αυτά τα πράγματα είναι ακριβώς αυτό το κλίμα που δημιουργούνταν παραμονές της εφτάχρονης δικτατορίας. Με μία διαφορά. 

Ότι σήμερα δεν πρόκειται να έχουμε τη χούντα παραδοσιακού τύπου δηλαδή τη χούντα των συνταγματαρχών με τα άρματα μάχης στους δρόμους. 

Έχουν πολύ πιο εκσυγχρονισμένους τρόπους να επιβάλουν χούντα και για να μπορέσουν να την επιβάλουν αυτή τη χούντα και εξαιρετικά πρόθυμους ακαδημαϊκούς, πανεπιστημιακούς, τραπεζίτες και γιάπηδες της οικονομίας και της πολιτικής, οι οποίοι είναι εξαιρετικά πρόθυμοι να εφαρμόσουν το ίδιο θεάρεστο έργο με κάποιους παλιότερους ένστολους με κάγκελο στο μανίκι. 

Το καινούργιο στοιχείο είναι ότι μια τέτοια χούντα δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε μια κοινωνία που ξέρει να αμύνεται. Που είναι σε επαγρύπνηση. 

Γι ’ αυτό και προσπαθούν να την διαλύσουν. Πώς μπορούν να τη διαλύσουν; Να μας βάλουν να σφαχτούμε. Κάτι τέτοιο τουλάχιστον στην Αθήνα ξεκίνησε. Ταυτόχρονα έχουμε μια κυβέρνηση η οποία επιλέγει η καταστολή πλέον να πάρει χαρακτήρα όχι μόνο γενικευμένο αλλά πλέον μυρίζει αίμα. 

 Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε μια φάση όπου πολύ πλατιά στρώματα της κοινωνίας έχουν αντιληφθεί ότι το πράγμα δεν πάει άλλο. 

Ότι αυτό που έρχεται είναι πολύ χειρότερο από αυτό που έχουν ήδη βιώσει και που αυτό που έρχεται καταδικάζει τους ίδιους, τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους πραγματικά στην κόλαση. 

Αυτό που ακόμη δεν έχει συνειδητοποιήσει ο κόσμος είναι ότι οι ηγέτες που περιμένει να γεννηθούν για να τους ακολουθήσει βρίσκονται ανάμεσά του, στις γραμμές του. 

Ο λαός έχει τη δυνατότητα σήμερα να βρει τον ιστορικό του βηματισμό μέσα από ηγέτες που θα γεννήσει μέσα από τις τάξεις του. 

Ανθρώπους του μόχθου, ανθρώπους που έχουν πραγματικά να επενδύσουν σ’ αυτή τη χώρα κι όχι γιάπηδες οι οποίοι έρχονται περαστικοί από δω μόνο και μόνο για να συνεχίσουν τη διεθνή τους καριέρα. 

Εγώ πραγματικά γυρίζοντας όλη την Ελλάδα έχω δει ανθρώπους να ξεφυτρώνουν από το πουθενά κυριολεκτικά και να τους ακολουθούν χιλιάδες άνθρωποι άλλοι σε ζητήματα όπως στο να αντιμετωπίσουν τις τράπεζες, στο να αντιμετωπίσουν το ζήτημα της απόλυσης ή το ζήτημα του να μην πληρώσω τις αυξήσεις που έρχονται. 

Στοιχειώδη πράγματα βεβαίως αλλά από κει ξεκινάμε για να μπορέσει να οργανωθεί πραγματικά ένα μαζικό ρωμαλέο πλειοψηφικό λαϊκό κίνημα που θα ανατρέψει αυτή την κατάσταση».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης