"Υιοθετήθηκαν" από το ΔΙΑΖΩΜΑ τα θέατρα Γιτάνης Θεσπρωτίας και Νικόπολης - Κασσώπης Πρέβεζας

Ο κ. Μπένος και οι συνεργάτες του στο αρχαίο θέατρο Γιτάνης
Την «υιοθέτηση» τριών αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου, τα δύο εκ των οποίων βρίσκονται στην Πρέβεζα, αναλαμβάνει η Κίνηση Πολιτών για την Ανάδειξη των Αρχαίων Θεάτρων «Διάζωμα», με στόχο να συγκεντρωθούν χρήματα για την ανασκαφή τους. (ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ)



Πρόκειται για το αρχαίο θέατρο της Κασσώπης, το ρωμαϊκό θέατρο της Νικόπολης και το αρχαίο θέατρο της Γιτάνης στη Θεσπρωτία, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του «Διαζώματος», πρώην υπουργός Πολιτισμού Σταύρος Μπένος.


Ο κ. Μπένος μεταξύ άλλων τόνισε ότι: το θέατρο της Γιτάνης είναι ένα από τα ποιο τυχερά θέατρα. Λόγω του ότι έχει προστατευτεί το υλικό του το οποίο είναι και ανθεκτικό, συνεπώς η ανάδειξη του θεάτρου θα μας δώσει μεγάλες χαρές.


Αρχαίο θέατρο Γιτάνης - Θεσπρωτία
Στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το μεσημέρι στο αρχαιολογικό μουσείο της Νικόπολης, «από την πρώτη συνάντηση γνωριμίας που έγινε πριν δύο χρόνια περάσαμε στην πρώτη συνάντηση εργασίας» δήλωσε ο κ. Μπένος μιλώντας στους δημοσιογράφους , έχοντας στο πλευρό του τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου, τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Κατσιπανέλη, την προϊσταμένη της ΛΓ εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων κ. Μερκούρη, τον αντιπεριφερειάρχη κ. Παντελή Κολόκα.


Η 4ημερη επίσκεψη εργασίας στην Ήπειρο του κ. Μπένου συνδυάστηκε και με το άνοιγμα του «κουμπαρά», για τα μνημείο αυτά. Πρόκειται για έναν ειδικό λογαριασμό, που έχει δημιουργήσει το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ», αποσκοπώντας στην έναρξη εργασιών (ερευνητικών, ανασκαφικών, αναστηλωτικών).


Ρωμαϊκό θέατρο Νικόπολης από ψηλά
Το «Διάζωμα» έχει ήδη συμβάλλει καθοριστικά στην ανάδειξη αρχαίων θεάτρων σε ολόκληρη τη χώρα, τόσο με εκδηλώσεις και εκδόσεις, όσο και με άνοιγμα «λογαριασμών» ώστε χορηγοί και απλοί πολίτες να καταθέτουν όσα χρήματα επιθυμούν.


Αξίζει να σημειωθεί πως το Διάζωμα έχει προσφέρει στον πολιτισμό τρεις νέες «πύλες» χρηματοδότησης όπως είναι η τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, οι χορηγοί και οι πολίτες.

Δείτε το βίντεο από την επίσκεψη στο αρχαίο θέατρο Γιτάνης




Πηγές: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας και http://thesprotia-news.blogspot.com/2011/05/blog-post_06.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης