ΑΡΤΑ: Οι πτηνοτρόφοι κοντά στους εργαζόμενους

Την αντεργατική στάση της διοίκησης του ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΑΡΤΑΣ, που κρατά απλήρωτους τους εργαζόμενους της επιχείρησης για 5 μήνες, καταγγέλλουν με ανοιχτή επιστολή τους μέλη - μικρομεσαίοι πτηνοτρόφοι του συνεταιρισμού. 


Οι οποίοι παράλληλα τάσσονται ενάντια στα σχέδια συγχώνευσης του συνεταιρισμού με την «ΠΙΝΔΟ» που σκοπό έχει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των μεγαλοπαραγωγών και επιχειρηματιών στην κατεύθυνση της συγκέντρωσης της παραγωγής σε λίγα χέρια.

«Τα σοβαρά προβλήματα, σημειώνεται στην επιστολή, που υπάρχουν και στο Συνεταιρισμό, είναι το αποτέλεσμα της λειτουργίας του σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο, που έχουν διαμορφώσει οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Ενα πλαίσιο που εξαφανίζει όλο και περισσότερο τα όποια συνεταιριστικά χαρακτηριστικά υπάρχουν και έχει μετατρέψει τους συνεταιρισμούς σε καπιταλιστικές επιχειρήσεις, με στόχο την ανταγωνιστικότητα - κερδοφορία σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζόμενων και των μικρομεσαίων παραγωγών.

Η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη για τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους πτηνοτρόφους αν υλοποιηθούν τα σχέδια που ανακοίνωσε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού κ. Μίχας και προβλέπουν τη συγχώνευση του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αρτας με τον πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων Πίνδος.

Οι νέες μορφές συνεταιριστικοποίησης απαιτούν ελάχιστο συνεταιριστικό κεφάλαιο 60.000 και συγκέντρωση του 80% της παραγωγής, ενώ για τις Αγροτικές Εταιρικές Συμπράξεις συνεταιριστικό κεφάλαιο θα είναι 100.000 ευρώ. Θα λειτουργούν με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και στόχος θα είναι το κέρδος για τους μεγαλομετόχους.

Μαζί μικρομεσαίοι πτηνοτρόφοι και εργαζόμενοι να διεκδικήσουμε την επιβίωση και ανάπτυξη της πτηνοτροφίας με κίνητρο την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού και εξασφαλίζοντας τα εργασιακά - ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων. 

Ο τρόπος παραγωγής που θα βάλει στο περιθώριο τα μονοπώλια, τους επιχειρηματικούς ομίλους, τους μεγαλοπαραγωγούς - μεγαλοέμπορους και τον παρασιτικό τους ρόλο και προϋποθέτει την αποδέσμευση από την ΕΕ και την ανάδειξη της Λαϊκής Εξουσίας και της Λαϊκής Οικονομίας, είναι τελικά αυτός που συμφέρει τους μικρούς πτηνοτρόφους, την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ