Στο "Σκουφά" η συναυλία των αδελφών Βουγιουκλή λόγω καιρικών συνθηκών

Ανακοινώθηκε ότι, για λόγους καιρικών συνθηκών, η εκδήλωση με το μουσικό ντουέτο των αδελφών Ελένης και Σουζάνας Βουγιουκλή που διοργανώνουν ο Δήμος Αρταίων και η 18η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων στο πλαίσιο του παγκόσμιου εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων. 


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Μαΐου και ώρα 8.30μ.μ. στην αίθουσα του Συλλόγου «Σκουφάς», αντί του Μεσαιωνικού Κάστρου της Άρτας όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί. 

Της συναυλίας θα προηγηθεί σύντομη παρουσίαση του κάστρου και της μελέτης ανάδειξής του που θα υλοποιηθεί στα πλαίσια του ΕΣΠΑ από την 18η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη. 

Δυο λόγια για την παράσταση: Οι αδελφές Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή αποτελούν ένα μουσικό δίδυμο που τραγουδά σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες και διαλέκτους και διαθέτει πλούσιο ρεπερτόριο, που περιλαμβάνει τραγούδια ρεμπέτικα και παραδοσιακά, ελληνόφωνα της Κάτω Ιταλίας, ισπανόφωνα, γαλλικά, ιταλικά, πορτογαλικά fado, τσιγγάνικα, σερβικά, τουρκικά, ρουμανικά, αρμενικά, πομακικά, βουλγαρικά, σεφαραδίτικα, ακόμα και αμερικανικά μπλουζ και τζαζ.


Η καλλιτεχνική τους πορεία ξεκίνησε από πολύ νωρίς με πειραματισμούς πάνω στις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει η ανθρώπινη φωνή ως εγγενές μουσικό όργανο. Το 1997 έδωσαν την πρώτη τους συναυλία ως «Βόρειο Σέλας» με ρεπερτόριο από τραγούδια a cappella, χωρίς όργανα, βασισμένα μόνο στη φωνή.


Σήμερα ο κύριος όγκος των τραγουδιών τους είναι με τη συνοδεία κιθάρας, πιάνου και κρουστών που παίζουν οι ίδιες. Επειδή ο στίχος είναι ιδιαίτερα σημαντικός στα συγκεκριμένα τραγούδια, τα τραγουδάνε στην πρώτη γλώσσα και με σεβασμό στην προφορά και εκφορά της.
 

Στη σύντομη παρουσία τους στον χώρο της μουσικής, έχουν ήδη συνεργαστεί με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες, όπως με τη Μαρία Φαραντούρη, το Λουδοβίκο των Ανωγείων, τον Ψαραντώνη, τους Άβατον, το Βασίλη Λέκκα και πολλές φορές με το Θανάση Γκαϊφίλλια, ενώ, μόλις πρόσφατα, στον πρώτο επίσημο προσωπικό τους δίσκο, συνεργάστηκαν με το Γιάννη Σπάθα και το Χρήστο Θηβαίο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ