Οι Κύπριοι ψηφίζουν για τη νέα βουλή

Αύριο οι Βουλευτικές εκλογές

 

Ολοκληρώθηκε τα μεσάνυκτα της Παρασκευής η προεκλογική εκστρατεία για τις κυπριακές βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν αύριο.


Η ψηφοφορία για τις Βουλευτικές Εκλογές θα αρχίσει στις 07:00 το πρωί της Κυριακής και θα λήξει κανονικά στις 18:30 το απόγευμα, με ενδιάμεσο διάλειμμα από τις 12:00 μέχρι τη 01:00 το μεσημέρι.


Οι ίδιες ώρες θα ισχύσουν και στα εκλογικά κέντρα που θα λειτουργήσουν στην Ελλάδα, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο οι κάλπες θα λειτουργήσουν από τις 08:00 μέχρι τις 16:30 τοπική ώρα, με ενδιάμεσο διάλειμμα από τις 12:00 μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι.


Συνολικά 531.462 Κύπριοι, πλην των Τουρκοκυπρίων, θα ψηφίσουν, ενώ τις 56 έδρες στη Βουλή θα διεκδικήσουν 412 υποψήφιοι.


Άλλοι εννέα υποψήφιοι θα διεκδικήσουν τις τρεις θέσεις των Αντιπροσώπων των θρησκευτικών ομάδων των Μαρωνιτών, Λατίνων και Αρμενίων.


Με πλήρεις συνδυασμούς κατέρχονται ο ΔΗΣΥ, το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ, η ΕΔΕΚ, το ΕΥΡΩΚΟ και οι Οικολόγοι.


Τα νέα κόμματα δεν έχουν υποβάλει ψηφοδέλτια με πλήρη σύνθεση. Συγκεκριμένα, το ΛΑΣΟΚ έχει 17 υποψήφιους, το ΕΛΑΜ 16, η ΚΥΠΡΟΣ 28 και ο ΖΥΓΟΣ 10.


Υποψηφιότητα για μια εκ των κενών θέσεων στη Βουλή έχουν υποβάλει ακόμα 6 ανεξάρτητοι υποψήφιοι, 2 στην επαρχία Λευκωσίας, 3 στην επαρχία Λεμεσού και 1 στην επαρχία Πάφου.


Αρχηγοί ή εκπρόσωποι κομμάτων, με δηλώσεις τους κατά την υποβολή υποψηφιοτήτων, έδωσαν βαρύτητα στην προσπάθεια για περιορισμό του ποσοστού αποχής, που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις είναι αρκετά υψηλό.


http://www.newsbeast.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ