ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Σήμερα "απαγορεύουν" επιβίβαση-αποβίβαση...

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, φορείς της πόλης και η Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων σε κοινή συνεδρίαση, αποφάσισαν τον αποκλεισμό του νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας, από σήμερα στις 17:00μ.μ. οπότε και δεν θα επιτρέψουν καμία επιβίβαση ή αποβίβαση αυτοκινήτων από τα οχηματαγωγά πλοία που εκτελούν δρομολόγια προς και από ιταλικά λιμάνια.


Από την ίδια ώρα θα κλείσουν και τα εμπορικά καταστήματα αλλά και οι καφετέριες της πόλης, σύμφωνα με αποφάσεις των επαγγελματικών συλλόγων και του επιμελητηρίου, ενώ σε ένδειξη συμπαράστασης κλειστά θα παραμείνουν και τα δικηγορικά γραφεία.

Είναι ο δεύτερος αποκλεισμός του λιμανιού τις τελευταίες εβδομάδες και γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παραμονή μεγάλου αριθμού παράνομων μεταναστών στην πόλη. Όπως τονίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση ο Δήμος και οι φορείς της πόλης, «το πρόβλημα από την παρουσία των παράνομων μεταναστών στην πόλη μας, ακυρώνει κάθε προσπάθεια που έγινε στο παρελθόν ή που πρόκειται να γίνει στο μέλλον και που αφορά την ανάπτυξη του τόπου μας.

Ο νομός μας έχει αποκλειστεί και τα προσδοκώμενα οφέλη από τη λειτουργία των μεγάλων έργων, Εγνατία Οδός και Λιμάνι, έχουν καταργηθεί στη πράξη». Ταυτόχρονα, με εισαγγελική παραγγελία, ήδη διενεργείται ανάκριση για την προηγούμενη κινητοποίηση των κατοίκων, ώστε να διερευνηθεί αν έχει τελεσθεί το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

http://epirusgate.blogspot.com/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης