Οι μαθητές του Ζαλόγγου καθάρισαν την παραλία

Την παραλία του Καναλίου καθάρισαν οι μαθητές και οι καθηγητές του Γυμνασίου Ζαλόγγου. Η ομάδα έδωσε σε όλους μας μάθημα περιβαλλοντικής ευαισθησίας και μάζεψε αρκετές σακούλες με σκουπίδια (κυρίως πλαστικά) αφήνοντας πίσω μια καθαρή ακτή έτοιμη να δεχτεί τους πρώτους επισκέπτες. 


Αρωγός στην πρωτοβουλία αυτή του σχολείου ήταν ο αντιδήμαρχος Ζαλόγγου Βαγγέλης Ροπόκης καθώς και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής εκφράστηκαν με πολύ θετικά λόγια για την προσπάθεια που κατέβαλλαν εκπαιδευτικοί και μαθητές.


Ο καθαρισμός της ακτής έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος της περιβαλλοντικής αγωγής ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που τα παιδιά του Γυμνασίου Ζαλόγγου δηλώνουν έμπρακτα την ευαισθησία τους για θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος. 

Στο διαδίκτυο έχουν αναρτήσει ήδη την δική τους ηλεκτρονική εφημερίδα ενώ στον χώρο του σχολείου έχουν διοργανώσει παρουσιάσεις επαγγελμάτων (όπως αυτό του μελισοκόμου), προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά την διαδικασία παραγωγής των τροφίμων που παράγονται στην περιοχή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ