ΕΚΑ ΑΡΤΑΣ: Αύριο "Όλοι στη μάχη, όλοι στους δρόμους"

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Άρτας καλεί με ανακοίνωσή του «όλους και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11 Μάη στις 11 το πρωί μαζί με το ΠΑΜΕ στο Ε.Κ. Άρτας». «Όλοι στη μάχη, όλοι στους δρόμους! Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία!» τονίζει. Στην ανακοίνωση – κάλεσμα του ΕΚΑ αναφέρονται τα εξής: 


«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Η κυβέρνηση κλιμακώνει τον πόλεμο εναντίον των κατακτήσεων του λαού με νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων: μείωση μισθών και συντάξεων, τσεκούρωμα επιδομάτων, κατάργηση ωραρίων, Συλλογικών Συμβάσεων, νέα φορολογικά βάρη, ιδιωτικοποιήσεις, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας. 

Ετοιμάζεται νέα επίθεση στο Ασφαλιστικό με την κατάργηση των Βαρέων κι Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ), την απαλλαγή της εργοδοσίας από ασφαλιστικές εισφορές, πετσοκόβονται οι επικουρικές συντάξεις. Όλα είναι μέτρα που ενισχύουν το κεφάλαιο και την κερδοφορία του. 

Όχι άλλες θυσίες για τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Απειθαρχία και ανυπακοή στην αντεργατική, αντιλαϊκή λαίλαπα.

Καμία εμπιστοσύνη στις συνδικαλιστικές ηγεσίες ΠΕΕ και ΑΔΕΔΥ που όλα αυτά τα χρόνια έβαλαν πλάτη για να περάσουν τα αντιασφαλιστικά νομοσχέδια. 


Προσπαθούν να αφοπλίσουν την αγανάκτηση του λαού, αφού παρουσιάζουν τα ελλείμματα, το μνημόνιο και την τρόικα ως υπαιτίους για τη δεινή κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι, αθωώνοντας έτσι την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που δήθεν αναγκάζεται να πάρει σκληρά μέτρα. 

Κρύβουν την αλήθεια, ότι όλα τα μέτρα που παίρνονται ήταν στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, γιατί αυτό απαιτούσε το συμφέρον των μονοπωλίων. 

Για να υπάρξει αποτελεσματική άμυνα και να εξασφαλιστεί σχέδιο νικηφόρας αντεπίθεσης από την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα της χώρας μας, χρειάζεται ισχυρή οργάνωση κι ενιαίο μέτωπο απέναντι στα μονοπώλια, στις κυβερνήσεις τους, στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. 

Για ένα τέτοιο κίνημα αγωνίζεται το ταξικό εργατικό κίνημα και το ΠΑΜΕ».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ