Δήμος Ιωαννιτών: Σε πρόγραμμα εξυγίανσης λόγω χρεών

Σε πρόγραμμα εξυγίανσης θα μπουν 58 υπερχρεωμένοι δήμοι της χώρας, που έχουν συνολικό χρέος, σε σχέση με τα τακτικά τους έσοδα, πάνω και το 100% των εσόδων τους.


Ο δήμος Ιωαννιτών, συγκαταλέγεται σε αυτούς, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε χθες ο Υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, με χρέος πάνω από το 100% των τακτικών εσόδων του.

Το πρόγραμμα εξυγίανσης, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργού, θα προβλέπει πάγωμα προσλήψεων, πάγωμα χρηματοδότησης εκδηλώσεων δημοσίων σχέσεων και υποχρέωση υλοποίησης του προγράμματος εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος. 

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει και μέτρα όπως επιμήκυνση αποπληρωμής δανείων, χαμηλότερο επιτόκιο και χορήγηση περιόδου χάριτος για ορισμένες περιπτώσεις δήμων. 

Ο Δήμος αναμένει την πλήρη αποσαφήνιση των μέτρων
Η Δημοτική Αρχή, τοποθετήθηκε με απόλυτη ειλικρίνεια για την οικονομική κατάσταση που παρέλαβε. Είπε με απόλυτη σαφήνεια την πλήρη αλήθεια και την παρουσίασε με αναλυτικά στοιχεία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Παρουσίασε παράλληλα το πρόγραμμα, τις δράσεις και τις πολιτικές για την εξυγίανση της υφιστάμενης κατάστασης, ιεραρχώντας την μάλιστα ως τη σημαντικότερη προτεραιότητα. 

Άλλωστε στον προϋπολογισμό που πρόσφατα ψηφίστηκε περιλαμβάνονται συγκεκριμένα μέτρα προς την κατεύθυνση του νοικοκυρέματος του Δήμου, όπως είχαμε δεσμευτεί και προεκλογικά.

Το γεγονός ότι ο Δήμος Ιωαννιτών περιλαμβάνεται σε αυτούς που από το Υπουργείο Εσωτερικών χαρακτηρίστηκαν «πορτοκαλί» και θα ενταχθεί σε πρόγραμμα εξυγίανσης σαφώς η Δημοτική Αρχή δεν το επεδίωκε, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι έτοιμη να το διαχειριστεί.

Η Δημοτική Αρχή αναμένει την πλήρη αποσαφήνιση των μέτρων από το Υπουργείο Εσωτερικών. Τότε θα τοποθετηθεί με ακρίβεια στα νέα δεδομένα. Και δεσμεύεται ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να μην στερήσει υπηρεσίες και έργα από τους πολίτες και να υλοποιήσει στο ακέραιο το πρόγραμμά της. 

http://epirusgate.blogspot.com/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ