ΑΡΤΑ: Διαγωνισμός παιδικής ζωγραφικής

Η Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας «Γ. Μόραλης» σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Άρτας και με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Εικαστική Πρωτοβουλία» Άρτας προκηρύσσει  Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής για τους μαθητές της Στ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων του νέου Δήμου Αρταίων. 


Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2011 στο 2ο δημοτικό σχολείο Άρτας. Τα καλύτερα έργα, αφού αξιολογηθούν από καλλιτεχνική επιτροπή, θα εκτεθούν στην Πινακοθήκη για διάρκεια 10 ημερών περίπου. 

Βραβείο αξίας 400 και 200 € αντίστοιχα θα δώσει στους δύο πρώτους η «Εικαστική Πρωτοβουλία» Άρτας, ενώ τιμητικοί έπαινοι θα απονεμηθούν στους συμμετέχοντες από την Δημοτική Πινακοθήκη. 

Βασικός στόχος είναι η γνωριμία και η αγάπη των παιδιών με κάθε μορφή τέχνης,  η μύησή τους στον κόσμο αυτής, καθώς επίσης η αναζήτηση ταλέντων στη ζωγραφική. 

Να νιώσουν οι νέοι την Πινακοθήκη σαν ένα χώρο οικείο, να προβληματιστούν και να γνωρίσουν το έργο των καλλιτεχνών που φιλοξενούνται εκεί.

Μέσα από την διαδικασία του διαγωνισμού να αναδειχθεί  η δημιουργικότητα, η χαρά της συμμετοχής  και η  αισθητική καλλιέργεια των παιδιών.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να απευθύνονται στην Πινακοθήκη για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής και για περισσότερες πληροφορίες. 

Ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων 10 Μαΐου.
Τηλ. επικοινωνίας : 2681 - 0 -24946.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης