ΚΑΡΔΙΤΣΑ: Στο Μουζάκι άγνωστη λέξη ο οδοντίατρος για τους μαθητές

Το 62,7% δεν τον έχει επισκεφτεί ποτέ!


Μπορεί να διανύουμε το 2011 και η ενημέρωση για τη στοματική φροντίδα να είναι πολύπλευρη, όμως ένα μεγάλο ποσοστό μαθητών των αγροτικών περιοχών του δήμου Μουζακίου, στην περιοχή της Καρδίτσας, δεν έχει επισκεφθεί οδοντίατρο, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας οδοντιάτρων του Κέντρου Υγείας Μουζακίου.


Όπως καταδεικνύουν τα αποτελέσματα της έρευνας, στις τάξεις Α' και Β', 81 μαθητές (62,7%) δεν έχουν επισκεφθεί οδοντίατρο. Στην πέμπτη και έκτη δημοτικού  οι μαθητές ρωτήθηκαν εάν θυμούνται την αιτία που επισκέφθηκαν για πρώτη φορά οδοντίατρο και οι τριάντα εξ αυτών (20,2%) απάντησαν λόγω οδονταλγίας, ενώ οι 20 (13,5%) για έλεγχο.


Το γενικό συμπέρασμα από τα επιμέρους στοιχεία της έρευνας δείχνει μια σταθερά ανοδική πορεία της οδοντικής υγείας των μαθητών, παρά το γεγονός πως η πρώτη επαφή των παιδιών -μέσω οικογένειας- με τον οδοντίατρο, για προληπτικούς λόγους, παραμένει ακόμη σε χαμηλά ποσοστά.


Σύμφωνα με την έρευνα περίπου το 1/10 των μαθητών παρουσιάζουν ορθοδοντικά προβλήματα, ενώ τα κορίτσια παρουσιάζουν σταθερά υψηλότερα επίπεδα οδοντικής υγείας.


http://www.newsbeast.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ