Εξιχνιάστηκαν οι δολοφονίες των δύο αστυνομικών στου Ρέντη

Τι ανακοίνωσε η Αστυνομία

 

Μετά τη μεγάλη και συντονισμένη επιχείρηση από νωρίς το μεσημέρι χθες στα δυτικά προάστια οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο ομογενείς από τη Ρωσία, 36 και 28 ετών, για το μακελειό στου Ρέντη. Ο ένας εξ αυτών είχε γαζώσει τους δύο νεαρούς αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. (Δείτε Βίντεο από την προσαγωγή των 11)


Επίσης συμμετείχαν και δύο ακόμη Ρώσοι ομογενείς για τον εντοπισμό των οποίων συνεχίζονται οι έρευνες. Οι παραπάνω συλληφθέντες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση στην οποία συμμετείχαν και δύο Έλληνες, 31 ετών και οι δύο. Ο ένας από αυτούς, όπως προέκυψε από την έρευνα, παρέλαβε τους δολοφόνους και τους βοήθησε να διαφύγουν.


Στην ίδια εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν και δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, 31 ετών και οι δύο, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, διότι προμήθευαν την οργάνωση με κλεμμένα αυτοκίνητα.


Οι  αστυνομικοί εξιχνίασαν και τη ληστεία στο περίπτερο που είχε προηγηθεί του μακελειού ενώ συνέλαβαν και 5 άτομα,  Έλληνες και αλλοδαπούς, που κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί όπλων και ναρκωτικών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν τον απόγευμα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Η έρευνα των αστυνομικών είχε αρχίσει αμέσως μετά τη δολοφονία των δύο νεαρών αστυνομικών και στην επιχείρηση συμμετείχαν η Αντιτρομοκρατική, η Ε.Υ.Π., η Ασφάλεια Αττικής και καθοριστικό ρόλο έπαιξαν τα εγκληματολογικά εργαστήρια. Η χθεσινή επιχείρηση κατά την οποία προσήχθησαν 35 άτομα έγινε σε Μενίδι, Ασπρόπυργο, Πέραμα, Παλαιό Φάληρο, Θησείο και Καλλιθέα.


Συγχαρητήρια Παπούλια 




Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας με ανακοίνωσή του εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στη διαλεύκανση της δολοφονίας των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, του Γεώργιου Σκυλογιάννη και του Ιωάννη Ευαγγελινέλη, στην περιοχή Ρέντη.

«Η εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες έχει μεγάλη σημασία για την κοινωνική συνοχή. Η γόνιμη συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών και αρχών ας αποτελέσει παράδειγμα. Έχουμε ανάγκη τις ευχάριστες ειδήσεις και κάθε απόδειξη της ικανότητας του κράτους να επιτελεί με επιτυχία το έργο του».


Άψογη συνεργασία Υπηρεσιών. 11 άτομα στο Εισαγγελέα  

  
Για την εξιχνίαση της υπόθεσης συνεργάστηκαν στενά και για πρώτη, ίσως, φορά με τέτοια αποτελεσματικότητα, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η Ασφάλεια Αττικής και η ΕΥΠ, ενώ καθοριστικός ήταν ο ρόλος των εγκληματολογικών εργαστηρίων που εργάζονταν νύχτα-μέρα για την εξερεύνηση των στοιχείων και των πειστηρίων που τους παρέδιδαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι παρακολουθούσαν στενά τους ύποπτους όλο αυτό το διάστημα.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι η συμμορία που ενεπλάκη στο μακελειό, αποτελούνταν από έξι άτομα και συγκεκριμένα τους τέσσερις ομογενείς, που ήταν στο κλεμμένο αυτοκίνητο, το οποίο καταδίωκαν οι αστυνομικοί και δύο έλληνες συνεργοί τους.

Οι τέσσερις ομογενείς διέπραξαν την ένοπλη ληστεία στο περίπτερο στο Μενίδι, από όπου και ξεκίνησαν τα δραματικά γεγονότα, ενώ οι δύο Έλληνες ήταν τσιλιαδόροι και δεν τους ακολούθησαν.

Ωστόσο, ο ένας από αυτούς τους δύο μετέβη, μετά τη συμπλοκή, στο Μοσχάτο και τους παρέλαβε από σημείο κοντά στο εγκαταλελειμμένο όχημα, που είχαν χρησιμοποιήσει.

Οι δύο Έλληνες συνελήφθησαν, ενώ συνελήφθησαν ακόμα δύο Αλβανοί που είχαν κλέψει τα εννέα αυτοκίνητα από έκθεση στη Νέα Ερυθραία στις 17 Ιανουαρίου, ένα από τα οποία είχαν δώσει στους δράστες της ληστείας και της συμπλοκής. Οι άλλοι πέντε που συνελήφθησαν κρατούνται, γιατί βρέθηκαν στην κατοχή τους όπλα, ναρκωτικά και άλλα αντικείμενα.

Η έρευνα για την εγκληματική συμμορία θα συνεχιστεί, προκειμένου να διευκρινιστεί πλήρως η δράση της και τυχόν άλλες ενέργειες που έχουν διαπράξει.



http://www.newsbeast.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης