Τεταμένη η κατάσταση στα Τίρανα

Τεταμένη είναι η κατάσταση αυτή την στιγμή στα Τίρανα, καθώς μπροστά από το κτίριο της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής βρίσκονται εκατοντάδες υποστηρικτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος οι οποίοι «παρακολουθούν » από κοντά τις εξελίξεις.


Εν τω μεταξύ, ένταση επικράτησε πριν από λίγο λόγω του ότι ο πρόεδρος της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής Αρμπέν Ριστάνι απαγόρευσε την είσοδο σε βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος να εισέλθουν στη συνεδρίαση.

Αυτό προκάλεσε την απογοήτευση των οπαδών του ΣΚ, οι οποίοι συγκρούστηκαν με τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται μπροστά από το κτίριο της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής, ενώ σε λίγη ώρα αναμένεται να ληφθεί η τελική απόφαση σχετικά με τον νικητή των εκλογών στα Τίρανα.

Μάλιστα η κατάσταση είναι τόσο τεταμένη που, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι επικοινώνησαν με το Albanews.gr, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν έρθει από διάφορες περιοχές της Αλβανίας στα Τίρανα για να ενισχύσουν τις τοπικές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς φοβούνται πως ενδεχόμενη ανακοίνωση αρνητικού αποτελέσματος για το ΣΚ θα προκαλέσει επεισόδια.

Παρ’ όλα αυτά, άκαρπες ήταν οι προσπάθειες έξι βουλευτών του ΣΚ που προσπάθησαν να περάσουν μέσα από το τείχος που έχουν δημιουργήσει οι αστυνομικές δυνάμεις μπροστά από το κτίριο της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής, ενώ δεν επιτράπηκε η είσοδος και σε άλλους βουλευτές.

Έξω από τις εγκαταστάσεις της εφορευτικής επιτροπής έχουν φτάσει εκατοντάδες υποστηρικτές τις αντιπολίτευσης έπειτα από το κάλεσμα του ΣΚ για να είναι παρόντες κατά την συνεδρίαση της εφορευτικής επιτροπής η οποία αναμένεται να ανακοινώσει σε λίγη ώρα επίσημα τον νικητή των Τιράνων.

Επίσης αυτήν την ώρα φτάνουν στα Τίρανα υποστηρικτές του ΣΚ από διάφορες περιοχές τις Αλβανίας για να παρευρεθούν κι αυτοί έξω απ΄ τις εγκαταστάσεις της εφορευτικής επιτροπής μαζί με τους υπόλοιπους που βρίσκονται είδη εκεί.
Η αστυνομία είναι επί ποδός για την αποφυγή ενδεχόμενων επεισοδίων.

Πηγή: www.albanews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης