Ανασκαφικές εργασίες στο μικρό θέατρο Αμβρακίας

Το Δημαρχείο Άρτας και εν συνεχεία το Αρχαίο Θέατρο Αμβρακίας επισκέφθηκε χθες το πρωί ο Σταύρος Μπένος ολοκληρώνοντας έτσι την τετραήμερη επίσκεψη εργασίας που πραγματοποίησε στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου. 


Ο πρώην Υπουργός Πολιτισμού και νυν πρόεδρος του Σωματείου «Διάζωμα» τόνισε ότι "το Διάζωμα αισθάνεται απολύτως δικαιωμένο γιατί η αποστολή του αυτή ήταν που βλέπουμε σήμερα", το να συστρατευθούν δηλ. όλες οι δυνάμεις της χώρας στην κατεύθυνση ανάδειξης του μνημειακού θησαυρού που έχουμε και που σε ότι αφορά την περιοχή μας, θ’ αλλάξει όπως είπε την πολιτισμική εικόνα όχι μόνο της πόλης μας αλλά και ολόκληρης της Ηπείρου. 

Την επόμενη εβδομάδα, εν τω μεταξύ, θα ξεκινήσουν οι ανασκαφικές εργασίες στο μικρό θέατρο κοντά στον Άγιο Κωνσταντίνο για την πλήρη ανάδειξή του. Αυτό ανακοινώθηκε στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που έγινε στο δημαρχείο και στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης, η προϊσταμένη της ΛΓ’ ΕΠΚΑ Χριστίνα Μερκούρη, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Παντελής Κολόκας και φυσικά ο κ. Μπένος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης