Με το κεφάλι ψηλά έμεινε και πάλι στη 3η θέση του θρόνου


Με το κεφάλι ψηλά η Αναγέννηση Άρτας τελείωσε τις φετινές υποχρεώσεις της στο γυναικείο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής κατηγορίας τερματίζοντας οριστικά στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. 

Στον δεύτερο επεισοδιακό επίσης αγώνα που έγινε χθες στο Κ.Γ. Άρτας για τα πλεϊ οφ έχασε πάλι με ένα γκολ διαφορά από την Νέα Ιωνία. Το τελικό 25-26 διαμορφώθηκε στα τελευταία δεύτερα της συνάντησης με τη Βάσω Σκάρα.


Όμως μέχρι εκείνη την στιγμή τα πράγματα δεν κυλούσαν ομαλά. Ειδικά με την έναρξη του β’ ημιχρόνου οι περίεργες αποβολές με δίλεπτα της Βράτσεβα και Σκάρα άναψαν τα αίματα, τόσο εντός της σάλας, όσο και στην κερκίδα.

Αποτέλεσμα ο προπονητής της «Α» Σωτήρης Ντάλας να αποσύρει την ομάδα στον πάγκο για τουλάχιστον 5 λεπτά. Με την πράξη του αυτή είδε την αποβολή των διαιτητών. Στη συνέχεια και με κακή ψυχολογία η ασπρόμαυρη ομάδα έβλεπε το σκορ να έχει φτάσει στο 11-20…!!

Η αντεπίθεση όμως δεν άργησε να έρθει και με πρωταγωνίστρια την Μπαλάφα η «Α» έδειχνε ότι μπορούσε να γυρίσει το παιγνίδι αφού με ένα σερί 8-2 μείωσε σε 19-21. Στο σημείο αυτό δεν δόθηκε στη συνέχεια πέναλτι στη Μπαλάφα και ίσως αυτή η απόφαση των διαιτητών να καθόρισε την έκβαση του αγώνα. 

Φυσικό ήταν στην όλη αυτή προσπάθεια, η «Α» είχε την συμπαράσταση και την παρότρυνση των φιλάθλων που είχαν γεμίσει τις κερκίδες και ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικοί.

Στη συνέχεια η Ν. Ιωνία με την Τσάκαλου πήρε διαφορά 4 τερμάτων. Όμως η «Α» με τη Σκάρα προσπάθησε χωρίς να πετύχει το στόχο της και στα 15 δεύτερα η αρχηγός διαμόρφωσε μόνο το τελικό σκορ

Τα δεκάλεπτα: 3-6, 6-10, 10-15 (ημχ.), 13-20, 19-21, 25-26


ΑΡΤΑ (Σωτήρης Ντάλας): Μπαλάφα 5, Σκουτέλα 5, Χήτα 2, Βέμη 3, Σκάρα 5, Αποστόλου, Δήμου, Τσουρμάνα, Βράτσεβα 5, Ντιβέρη, Πέτρου, Γρούμπα, Καλαζνίκοβα


Ν. ΙΩΝΙΑ (Σοφία Ναισίδου): Πέντσεβα, Κρούμοβα 4, Ζουμπουνέλη, Κοντοστεργίου 1, Λαφάρα 4, Παπανικολάου 1, Κατσιλιάνου, Μπότσμαν 4, Λογδανίδου 4, Σλιάκοβα, Αμαξινεσέι, Τσακάλου 8

ΣΚΑΡΑ: Δεν μας σεβάσθηκαν, κρίμα για το Ελληνικό χάντμπολ



Αναφερόμενη στα όσα προηγήθηκαν αυτού του αγώνα και μάλιστα στη απόφαση της Διοίκησης του Συλλόγου σ’ ένδειξη διαμαρτυρίας για την ΚΕΔ να κατέβει στον αγώνα αυτό με την ομάδα των κορασίδων, η αρχηγός είπε: 

«Δεν συμπληρώναμε ομάδα γι΄αυτό αποφασίσαμε όλοι μαζί να κατεβούμε και να διεκδικήσουμε τη νίκη. Όμως και πάλι σήμερα οι διαιτητές έβαλαν το χεράκι τους και δεν μας αφήσανε να διεκδικήσουμε τη νίκη, όταν μειώσαμε στο σκορ. Και σήμερα, όπως και στην Αθήνα, δεν μας σεβαστήκανε και είναι κρίμα για το Ελληνικό Χάντμπολ».

Το Ελληνικό χάντμπολ να βρει μια ευθεία 

Σημειώνουμε ότι η Αναγέννηση τις προηγούμενες ημέρες δημοσιοποίησε κείμενο με το οποίο ζητούσε την παραίτηση του Προέδρου της ΚΕΔ Θανάση Νικολίτσα για τα όσα έγιναν με τους Διαιτητές το προηγούμενο Σάββατο στη Νέα Ιωνία στον πρώτο αγώνα των πλει οφ όπου η Αναγέννηση έχασε πάλι με ένα γκολ διαφορά (30-29).

Ανάμεσα σε πάρα πολλά η Διοίκηση της «Α» ζητούσε από την ΟΧΕ «Να πάρει την απόφαση στα χέρια σας ως ομοσπονδία όσο είναι καιρός...δεχθείτε την άμεση παραίτηση μέχρι την Τετάρτη (προχθές) το μεσημέρι του κ. Νικολίτσα..Γιατί πιστεύουμε ότι, αν υπάρχει έστω και ένα στίγμα ευθιξίας και μεταμέλειας, θα παραιτηθεί...για να βρει το αγαπημένο μας χάντμπολ μία ευθεία στο δρόμο του και όχι διαρκώς παρελκύσεις που οδηγούν στην απροσπέλαστη κατρακύλα...

Ζητάμε σεβασμό στις αθλήτριες μας, που τόσα χρόνια στολίζουν τα γήπεδα και κάνουν περήφανους τους Έλληνες σε κάθε γωνίας του κόσμου....Αγκαλιάστε τις με τις σωστές αποφάσεις σας για να νιώσουν προάσπιση και ασφάλεια...όχι μοναξιά και όχι πυρίτιδα....και άλλοι να είναι στο απυρόβλητο....»

Το κείμενο αυτό το οποίο κυκλοφόρησε ως δελτίου τύπου βρήκε ανταπόκριση σε πανελλήνια κλίμακα. Έτσι με μηνύματα σε κάθε χώρο κοινωνικής δικτύωσης, με e-mail, με αναγραφές στα χαντμπολικά σάιτ όλοι χαιρέτησαν τη διαμαρτυρία της Αναγέννησης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης