Άγριο παζάρι για τη Siemens

ΔΕΙΤΕ: Ποια ονόματα πρώην υπουργών μπαινοβγαίνουν στις λίστες

 

Συνεχείς κομματικές συσκέψεις εξελίσσονται στις αίθουσες του Κοινοβουλίου προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα πολιτικά πρόσωπα που θα αναφέρονται στο πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής.


Η ονοματολογία δίνει και παίρνει στους διαδρόμους της Βουλής αλλά η έκβαση του παζαριού είναι αυτή που θα καθορίσει την τελική λίστα - ή λίστες, καθώς ήδη ορισμένες πλευρές φέρονται να μπαίνουν στη συνεδρίαση με συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

Ειδικότερα, οι πληροφορίες θέλουν την κυβερνητική πλειοψηφία να έχει ενώπιόν της μια αρκετά πλούσια λίστα προς επεξεργασία, στην οποία φιγουράρουν οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Τ. Μαντέλης, Ν. Χριστοδουλάκης, Γ. Παπαντωνίου.

Πολλά ερωτηματικά συνοδεύουν, σύμφωνα με πληροφορίες, το όνομα του Χρ. Βερελή αλλά και του Άκη Τσοχατζόπουλου, λόγω έλλειψης ισχυρών στοιχείων.

Στους πρώην υπουργούς της ΝΔ που έχουν «πέσει στο τραπέζι» της σύσκεψης του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνονται, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, οι Γ. Αλογοσκούφης, Γ. Παπαθανασίου, Γ. Βουλγαράκης, Χρ. Μαρκογιαννάκης, Β. Πολύδωρας, Πρ. Παυλόπουλος.

Επιπλέον, υπάρχει η σκέψη απόδοσης πολιτικών ευθυνών στη Ντόρα Μπακογιάννη αναφορικά με τη διαφυγή του Χρ. Καραβέλα στο εξωτερικό.

Από την πλευρά της Ν.Δ. οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι προβλέψεις του Συντάγματος αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις για την υπόθεση Βατοπεδίου σε δικαστικό επίπεδο ενισχύουν την πεποίθηση πως ο,τιδήποτε έχει συμβεί προ του 2007 έχει παραγραφεί.

Σύμφωνα όμως με τη λογική αυτή, φέρεται να υπάρχει έντονος προβληματισμός για το ενδεχόμενο απόδοσης ευθυνών στον Προκόπη Παυλόπουλο, για σημεία της υπόθεσης που τοποθετούνται χρονικά μετά το 2007.

Περαιτέρω, η Ν.Δ. φαίνεται πως θεωρεί ενεργές και υπάρχουσες τις ευθύνες για τη διαφυγή του Φόλκερ Γιουνκ τον περασμένο Νοέμβριο και είναι πιθανόν να ζητήσει την περαιτέρω διερεύνηση τυχόν ευθυνών των αρμόδιων υπουργών της κυβέρνησης.

Πιστός στη στάση που έχει τηρήσει από την αρχή της διερεύνησης της υπόθεσης, ο Πάνος Καμμένος έχει ήδη συγγράψει τις δικές του πορισματικές θέσεις, τις οποίες όμως πιθανώς να τροποποιήσει μετά τη σχετική συζήτηση στην εξεταστική.

Από χθες πάντως ο κ. Καμμένος έχει κάνει λόγο για «δεδομένες ποινικές ευθύνες» του Κ. Σημίτη και του Τ. Μαντέλη, ενώ οι πληροφορίες τον θέλουν να προσανατολίζεται στην αίτηση περαιτέρω διερεύνησης για τους Μ. Λιάπη, Χρ. Μαρκογιαννάκη, Α. Τσοχατζόπουλο, Γ. Παπαντωνίου, Ε. Μαλέσιο, Ν. Χριστοδουλάκη και Γ. Παπακωνσταντίνου.

Από χθες οι πληροφορίες θέλουν τον Κ. Αϊβαλιώτη του ΛΑΟΣ να εντοπίζει ευθύνες στους Κ. Σημίτη, Τ. Μαντέλη και Α. Τσοχατζόπουλο και να επεξεργάζεται το ενδεχόμενο να ζητήσει περαιτέρω διερεύνηση για τη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αρνείται επιμόνως να μπει σε διαδικασία ονοματολογίας ο Δ. Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «δεν έχει προκατάληψη ούτε υπάρχει κομματική γραμμή για τα ονόματα», ενώ και ο Θ. Παφίλης έχει αποφύγει προσωπικές αναφορές ξεκαθαρίζοντας ότι για το ΚΚΕ η υπόθεση αφορά γενικότερες πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.

http://www.newsbeast.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης