Μετανάστες κατέλυσαν στη Νομική σχολή

Ζητούν να νομιμοποιηθούν

 

Περίπου 250 μετανάστες έφτασαν τα ξημερώματα την Αθήνα και εγκαταστάθηκαν στον χώρο της Νομικής Σχολής Αθηνών, προκειμένου να τον χρησιμοποιήσουν ως κατάλυμα μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά τους για άδεια μόνιμης παραμονής στην Ελλάδα.


Η φοιτητική παράταξη της ΠΑΣΠ, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει μέλη της νεολαίας Συνασπισμού και της Αριστερής Ενότητας γιατί «αποφάσισαν με το "έτσι θέλω" και δίχως καμία νομιμοποίηση να εγκαταστήσουν στο κτίριο της Σχολής 250 μετανάστες, που αιτούνται νομιμοποίηση χωρίς προϋποθέσεις.

Μάλιστα, αδιαφόρησαν προκλητικά για την απόφαση της Κοσμητείας της Νομικής, που απέρριψε το εν λόγω αίτημα από την περασμένη εβδομάδα».

Η παράταξη εκφράζει μεν την αλληλεγγύη της στους μετανάστες, ωστόσο, τονίζει ότι «σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πως κάποιοι επιμένουν να αντιλαμβάνονται την αλληλεγγύη με όρους μικροκομματικής σκοπιμότητας».

Και η ΔΑΠ με ανακοίνωσή της διαφωνεί με την κατάληψη του κτιρίου και επισημαίνει ότι «υπεύθυνοι γι' αυτή την κατάσταση είναι τα μέλη της φοιτητικής παράταξης Αριστερής Ενότητας και εξωπανεπιστημιακές ομάδες υποστηριζόμενες από τον Συνασπισμό, οι οποίοι χωρίς καμία άδεια εισέβαλαν στο νέο κτίριο, έσπασαν τις ενδιάμεσες πόρτες και κατέλαβαν το κτίριο της Σόλωνος εγκαθιστώντας στρώματα και λοιπά είδη».

http://www.newsbeast.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ