Συνέλαβαν Γερμανίδα για συμμετοχή στους "Πυρήνες"

Μέλος της RAF η μητέρα της 27χρονης ύποπτης Φαίη Μαρί Μέγιερ για τρομοκρατία

 Μαζί με τους τέσσερις συλληφθέντες για τη συμμετοχή τους στους «Πυρήνες» η Αντιτρομοκρατική συνέλαβε πριν από λίγη ώρα και μία Γερμανίδα υπήκοο.



Η Γερμανίδα που διέμενε στον Περισσό, σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, ερχόταν συχνά σε επαφή με τους 4 συλληφθέντες ενώ είναι μέλος αντιεξουσιαστικών ομάδων στη χώρα της. Αυτή την ώρα, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής διεξάγουν έρευνες στο σπίτι της.

 Πλούσιο βιογραφικό
Η Γερμανίδα που συνέλαβαν πριν από λίγη ώρα οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής στον Περισσό έχει πλούσιο βιογραφικό.

Η μητέρα της είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στη RAF, την πιο σκληρή τρομοκρατική οργάνωση της Ευρώπης ενώ ο πατέρας της είναι Έλληνας.

Η ίδια πάντως που εντοπίστηκε να έχει συχνή επικοινωνία με τους 4 συλληφθέντες είναι μέλος αντιεξουσιαστικών γερμανικών ομάδων και αυτή την ώρα βρίσκεται στην Ασφάλεια και καταθέτει. Κατόπιν θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Το όνομά της είναι Φαίη Μαρί Μέγιερ και δίδασκε σε φροντιστήριο στη Θεσσαλονίκη και είχε αναπτύξει σημαντική δράση στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Πριν από επτά μήνες κατέβηκε στην Αθήνα ωστόσο διατήρησε συνεχείς επαφές με τους τέσσερις συλληφθέντες.

Η 55χρονη μητέρα της ονομάζεται Μπάρμπαρα Μέγιερ και καταζητούνταν από το 1993 με διεθνές ένταλμα από την Ιντερπόλ για τη συμμετοχή της στη Raf.


ΟιΎποπτες κινήσεις «τρόμαξαν» την Αντιτρομοκρατική

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής παρακολουθούσαν, σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, τους τέσσερις συλληφθέντες τις τελευταίες δέκα με δεκαπέντε ημέρες. Όμως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν θα τους συνελάμβαναν χθες αν δεν είχαν συμβεί τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τέσσερις πήγαν στον Ταύρο και πήραν ένα σακβουαγιάζ και έφυγαν. Επιβιβάστηκαν λοιπόν σε ένα ταξί και στα μισά της διαδρομής κατέβηκαν από το ταξί και επιβιβάστηκαν σε άλλο. Ήταν μία κίνηση που «τρόμαξε» τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής και γι’ αυτό δόθηκε η εντολή να τους πιάσουν.

Το προφίλ των τεσσάρων από τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»

Λίγο πριν από την ομαδική αποστολή των παγιδευμένων δεμάτων βρέθηκαν στην Αθήνα οι 4 φοιτητές που συνελήφθησαν χθες το απόγευμα από την Αντιτρομοκρατική στην οδό Φορμίωνος στο Βύρωνα. Οι τέσσερις, εκτιμάται πως ανήκουν στον "βόρειο" πυρήνα της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς, και αποτελούσαν μαζί με τον Γιάννη
Σκουλούδη, που έχει συλληφθεί και 3 ακόμη άτομα τον επιχειρησιακό πυρήνα της οργάνωσης στη συμπρωτεύουσα.

Τον Οκτώβριο οι τέσσερις νοίκιασαν τα δύο σπίτια σε Βύρωνα και Ταύρο, με πλαστά στοιχεία ταυτότητας, τα οποία βρέθηκαν στους υπολογιστές που κατάσχεσε η Αντιτρομοκρατική χθες.

Η Αντιτρομοκρατική έφτασε στα ίχνη τους από την ανάλυση των τηλεφωνικών επικοινωνιών που είχαν με τα 6 άτομα που πρόσφατα συνελήφθησαν με την κατηγορία της συμμετοχής τους σε τρομοκρατική οργάνωση. Οι 3 από τους τέσσερις είναι ηλικίας 22 ετών και ο τέταρτος, ο βενιαμίν της "παρέας" μόλις έκλεισε τα 20 του χρόνια. Ο ένας σπουδάζει στο τμήμα Φυτικής Παραγωγής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ο δεύτερος στην Πολυτεχνική σχολή του Αριστοτελείου, ο τρίτος στη σχολή Δασολογίας και Γεωπονίας στη Θεσσαλονίκη.

Η εκτίμηση των διωκτικών αρχών είναι πως οι 4 είχαν έρθει στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχουν με τα υπόλοιπα ασύλληπτα μέλη των Πυρήνων σε χτύπημα που ετοίμαζε η οργάνωση ενόψει της δίκης της 17ης Ιανουαρίου, των 13 συλληφθέντων μελών της Συνωμοσίας.

 http://www.newsbeast.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης