ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Αμάρτησε για τα παιδιά της!


Για "ιερό" σκοπό βγήκε στην παρανομία μία μητέρα από το Ηράκλειο, η οποία αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης κατ’ εξακολούθηση και της πλαστογραφίας.


Η γυναίκα αυτή αναγκάστηκε να βάλει «χέρι» στο ταμείο της επιχείρησης όπου εργαζόταν για περισσότερο από μία δεκαετία προκειμένου να μπορέσει να πληρώσει τις σπουδές των παιδιών της.

Την περίοδο εκείνη την εγκατέλειψε ο σύζυγος της για μια άλλη γυναίκα, ρίχνοντας πίσω του «μαύρη» πέτρα με αποτέλεσμα να βρεθεί “επί ξύλου κρεμάμενη”. Ήταν τόσο δραματική η κατάστασή της που πολλές ημέρες δεν είχε ούτε να φάει. Στην απόγνωσή της κατέφυγε ακόμα και σε τοκογλύφους. Σήμερα πλέον είναι άνεργη και η οικονομική της κατάσταση είναι άθλια.

Ζητάει συγνώμη όμως επιμένει ότι για τα παιδιά της «θα έδινε και το αίμα της ζωή της». Η 46χρονη απολογήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας στην οποία προσπάθησε να εξηγήσει την προσωπική της ιστορία. Πώς ήρθε η μεγάλη ανατροπή στη ζωή της με αποτέλεσμα να φθάσει στο σημείο να πάρει τα χρήματα και σήμερα να είναι υπόλογη στη Δικαιοσύνη.

Η κατηγορούμενη ήταν υπάλληλος σε μεγάλη επιχείρηση του Ηρακλείου. Μάλιστα ήταν πάντοτε υποδειγματική και συνεπής. Ποτέ δεν είχε δώσει δικαιώματα και αφορμές στους υπευθύνους της εταιρείας που έδειχναν να την εμπιστεύονται.

Η 46χρονη είναι μητέρα δύο παιδιών. Πριν από μερικά χρόνια συναποφάσισαν με τον τότε σύζυγο της, ο οποίος είναι δημόσιος υπάλληλος, να στείλουν την κόρη τους για σπουδές στο εξωτερικό.
Ένα χρόνο αργότερα, όπως υποστηρίζει, η ζωή της ανατράπηκε.

Ο σύζυγος της την εγκατέλειψε για μία άλλη γυναίκα και μάλιστα μετεγκαταστάθηκε εκτός Κρήτης. Με τη φυγή του, όπως αναφέρει, σταμάτησε να συνεισφέρει στα έξοδα της οικογένειας και κυρίως στις σπουδές του παιδιού τους, στο εξωτερικό. Αν και τον παρακάλεσε επίμονα, εκείνος ήταν παντελώς αρνητικός.

Από τη μία στιγμή στην άλλη βρέθηκε σε οικονομικό αδιέξοδο και σε απόγνωση. Με το μισθό της-έπαιρνε 1200 ευρώ το μήνα-ήταν αδύνατον να καλύψει τα έξοδα του σπιτιού, της διατροφής τους και κυρίως τα έξοδα για το Πανεπιστήμιο που ξεπερνούσαν μηνιαίως τα 1300 ευρώ.

Όπως λέει, εξάντλησε τις λιγοστές αποταμιεύσεις που είχε. Απευθύνθηκε σε όποιον γνώριζε για οικονομική βοήθεια. Αναζήτησε και δεύτερη εργασία χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα. Πήρε δανεικά από το περιβάλλον της, από τράπεζες, μέχρι και σε τοκογλύφο κατέφυγε για να μην στερήσει τις σπουδές από το παιδί της.

Η οικονομική της κατάσταση όμως χειροτέρευε καθώς ο γιος της πέρασε επίσης στο Πανεπιστήμιο, οπότε πλέον τα έξοδα αυξήθηκαν δραματικά. Όπως περιγράφει, η κατάσταση ήταν πλέον ασφυκτική. Την είχαν «πνίξει» τα χρέη και η απελπισία. Πολλές φορές δεν είχε ούτε φαγητό.

Προτιμούσε να μαζεύει ένα-ένα τα ευρώ για να τα στέλνει στα παιδιά της, τα οποία ήδη έκαναν αιματηρές οικονομίες για να μπορέσουν να συνεχίσουν το Πανεπιστήμιο.

Τη μεγάλη απόφαση να βάλει «χέρι» στο ταμείο της επιχείρησης όπου εργαζόταν την πήρε όταν την ειδοποίησαν από το Πανεπιστήμιο της κόρης της ότι κινδύνευε να την αποβάλουν λόγω των συσσωρευμένων χρεών.

Μέσα στην απόγνωσή της ξεκίνησε να υπεξαιρεί τμηματικά κάποια χρηματικά ποσά, πιστεύοντας ότι με τον καιρό θα της δινόταν η οικονομική δυνατότητα να τα επιστρέψει, χωρίς να γίνει αντιληπτή. Αυτό όμως αποδείχτηκε φρούδα ελπίδα.

Η 46χρονη κατηγορείται ότι μέσα σε δύο χρόνια υπεξαίρεσε σταδιακά από την εταιρεία το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ.

Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ - Ευαγγελία Καρεκλάκη

 http://www.cretalive.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ