ΑΙΓΙΟ: Έβαλαν υποθήκη σεισμόπληκτη εκκλησία

Ακούγεται απίστευτο κι όμως είναι αληθινό και συμβαίνει στην περιοχή του Αιγίου.

Τράπεζα προκειμένου να δανειοδοτήσει σεισμόπληκτο Ιερό Ναό, τον υποθήκευσε (προφανώς με τη σύμφωνη γνώμη του εκκλησιαστικού συμβουλίου και της Μητρόπολης).


Όλα έγιναν νόμιμα, όμως, το περίεργο είναι τι θα πράξει η Τράπεζα σε περίπτωση που δεν αποπληρωθούν το δάνειο και οι τόκοι. Θα βγάλει στον πλειστηριασμό την εκκλησία;

Ο Ιερός Ναός βρίσκεται σε δημοτικό διαμέρισμα της περιοχής και όπως είναι γνωστό αποτελεί ένα ξεχωριστό νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου που διοικείται από τοπικό διοικητικό συμβούλιο. Για να εξευρεθούν λοιπόν τα χρήματα των επισκευών, το συμβούλιο της εκκλησίας αυτής απευθύνθηκε σε τράπεζα στο Αίγιο.

Μετά τους σχετικούς ελέγχους (όπως τυχόν δυσμενών στον Τειρεσία), η Τράπεζα ενέκρινε το δάνειο με εμπράγματες εξασφαλίσεις και χωρίς τριτεγγυητή.

Η υποθήκη στην εκκλησία μπήκε κανονικά, «πέρασε» και στο Υποθηκοφυλακείο, και το δάνειο εκταμιεύθηκε. Τώρα, όπως σημειώνουν άνθρωποι που γνωρίζουν καλά το θέμα, οι κάτοικοι του χωριού έχουν προσθέσει στις καθημερινές προσευχές τους και ειδική παράγραφο να προστατεύει ο Θεός και την εκκλησία του χωριού και να βοηθήσει να πληρώνονται εμπρόθεσμα οι τόκοι, οι προμήθειες και τα έξοδα του δανείου ώστε να μην βγει η εκκλησία τους σε πλειστηριασμό.

Πηγή: dete.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης