Σενάρια... πριν από το τέλος του κόσμου;

Απολαύστε αυτή την Πρωτοχρονιά σαν να είναι η προτελευταία! 

Επιμέλεια Ελένη Μαυρουδή

 

Στις 21 Δεκεµβρίου 2012, λένε όσοι µεταφράζουν µε το δικό τους τρόπο το ηµερολόγιο των Μάγια, θα επέλθει το τέλος του κόσµου, το χάος. Όλα τα στοιχεία της φύσης θα συνωµοτήσουν για να εξαφανίσουν το ανθρώπινο είδος.



Όλα άρχισαν το 1970 όταν ο συγγραφέας και µελετητής Ζεκάρια Σίτσιν έγραφε για τον αρχαίο πολιτισµό των Σουµερίων, οι οποίοι είχαν ανακαλύψει έναν υποθετικό πλανήτη, τον Νιµπίρου. Κάποιοι παράφρασαν τα λεγόµενα του Σίτσιν και υποστήριξαν ότι ο πλανήτης βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης µε τη Γη.

Αρχικά µάλιστα είχε προσδιοριστεί ότι η καταστροφή θα συµβεί το Μάιο του 2003. Καθώς όµως η συντέλεια δεν ήλθε, οι ανυπόστατες θεωρίες συνδέθηκαν µε το τέλος ενός από τους κύκλους του ηµερολογίου των Μάγια στο χειµερινό ηλιοστάσιο και έτσι γεννήθηκε νέα ηµεροµηνία για το τέλος του κόσµου: Η 21η Δεκεµβρίου 2012.

Πρόκειται για µίαν από τις πιο επιτυχηµένες εµπορικά προφητείες, η οποία έχει κατακλύσει το Διαδίκτυο, πουλάει άφθονα βιβλία και έχει αποτελέσει το θέµα της ταινίας καταστροφής «2012» του Ρόλαντ Έµεριχ.

Στη Γαλλία, ένας άνδρας ανησυχεί ιδιαιτέρως, όχι όµως για τη συντέλεια του κόσµου. Ο λόγος για τον Ζαν Πιέρ Ντελόρ, το δήµαρχο του Μπουγκαράκ, ενός µικρού χωριού µόλις 200 κατοίκων. Οι γκουρού του Διαδικτύου έχουν προβλέψει ότι η συγκεκριµένη περιοχή θα βγει ανέπαφη από την καταστροφή και βεβαίως η πληροφορία έχει κάνει το γύρο του κόσµου.

Στην αγροτική περιοχή συρρέουν οραµατιστές και άλλοι «ειδικοί» για να µετρήσουν τα «δονητικά κύµατα». Η χάρη του Μπουγκαράκ έχει φθάσει µέχρι τις ΗΠΑ, όπου ουκ ολίγοι Αµερικανοί έχουν εκδώσει εισιτήρια για τον τόπο σωτηρίας την ηµέρα της κρίσης.

Τα σπίτια πωλούνται «τέσσερις φορές υψηλότερα», λέει ο δήµαρχος, που βλέπει τη µικρή κοινότητα να γίνεται η «πόλη της παλαβοµάρας».

Προµήνυµα της Αποκάλυψης 
 
Στη Ρωσία, πολλοί χρήστες του Διαδικτύου είδαν τις φοβερές πυρκαγιές του καλοκαιριού ως προάγγελο της µεγάλης καταστροφής.

Στην Αυστραλία η αστυνοµία χρειάστηκε να παρέµβει σε µια αίρεση, καθώς έτερος γκουρού κατάφερε να πείσει 60 οπαδούς του να χρηµατοδοτήσουν την αγορά ενός νησιού στον Ειρηνικό µε σκοπό να βρουν εκεί καταφύγιο. ?στόσο, όπως παρατηρεί η Σαντρί Ματέν από το Κέντρο Πληροφοριών για τις αιρετικές οργανώσεις, σοβαρός κίνδυνος ελλοχεύει µετά την 21η Δεκεµβρίου 2012, «όταν όλοι αυτοί, που έχουν πληρώσει µια περιουσία, ανακαλύψουν ότι ουδεµία αλλαγή συµβαίνει. Τότε κινδυνεύουν να πέσουν σε βαθιά κατάθλιψη».


Κλιµατική αλλαγή

Η καταστροφολογία, εξηγεί στη «Figaro» ο ιστορικός Λουκ Μέρι, πηγάζει από την αληθινή αγωνία για το µέλλον του πλανήτη. «Το τέλος του κόσµου υπάρχει από τη δηµιουργία του. Είναι µέρος της κληρονοµιάς µας.

Το σενάριο για το 2012 αντικατοπτρίζει στην πραγµατικότητα το φόβο της κλιµατικής αλλαγής», λέει. Άλλωστε, οι αγγελιαφόροι της Αποκάλυψης είναι µεν βέβαιοι για τη συντέλεια, αδυνατούν όµως να συµφωνήσουν µεταξύ τους για το πότε θα συµβεί. ?ς πιθανές χρονολογίες έχουν, επίσης, προταθεί το 2014, το 2036, το 2040…

 http://www.sigmalive.com/simerini

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ