«Η Αϊσέ πρέπει να πάει σπίτι της»

 
Χριστόφιας σε Ερντογάν: Να φάμε ψάρια στον Βόσπορο και να λύσουμε το Κυπριακό

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στην τουρκική εφημερίδα «Milliyet» παραχώρησε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, καλώντας τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να προχωρήσουν με καλή θέληση στην επίλυση του κυπριακού προβλήματος.


Όπως σημείωσε με χαρακτηριστικό τρόπο ο κ. Χριστόφιας, θα ήταν καλό με τον κ. Ερντογάν να καθίσουν στον Βόσπορο να φάνε ψάρια και να λύσουν το πρόβλημα.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας με καθαρά κατηγορηματικό τρόπο επανέλαβε ότι η μοναδική πιθανότητα να επιλυθεί εδώ και τώρα το Κυπριακό είναι η αποχώρηση του στρατού κατοχής.

«Η Αϊσέ πρέπει να πάει σπίτι της» είπε ο κ. Χριστόφιας αναφερόμενος προφανώς στην κωδική ονομασία της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Υπενθυμίζεται ότι οι Τούρκοι είχαν δώσει την ονομασία «η Αϊσέ πάει διακοπές» στην εισβολή του 1974 από το όνομα της κόρης του αρχηγού του τουρκικού στρατού την εποχή εκείνη.
Όπως χαρακτηριστικά είπε, είναι αστειότητες αυτά που λέγονται περί αναγνώρισης από τη Λευκωσία του κατεχόμενου βόρειου τμήματος της Κύπρου.

http://www.zougla.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης