ΠΡΕΒΕΖΑ: Υπεγράφη η σύμβαση για νέους αγωγούς ύδρευσης


Παρουσία του Δημάρχου Πρέβεζας Χρήστου Μπαϊλη υπεγράφη χθες το μεσημέρι η σύμβαση κατασκευής του έργου «Υδρευσης Δήμου Πρέβεζας-Α’ Φάση» προυπολογισμού 4.520.000 ευρώ μεταξύ του Προέδρου της ΔΕΥΑΠ Δημήτρη Τριβλή και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας «ΙΟΝΙΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε».


Το μεγάλο αυτό έργο το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ περιλαμβάνει την δημιουργία νέων αγωγών, την αντικατάσταση υφισταμένων αγωγών καθώς και την τοποθέτηση συστήματος τηλεπαρακολούθησης του δικτύου.Οι νέοι αγωγοί (συνολικού μήκους 8.924 μέτρων) αποτελούν τμήματα του κεντρικού τροφοδοτικού άξονα ύδρευσης του Δήμο Πρέβεζας.

Αυτός ξεκινά από την δεξαμενή , οδεύει δυτικά , συναντά την Εθνική οδό Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας την οποία στην συνέχεια ακολουθεί έως το Καλαμίτσι στην θέση της πρώτης στη σειρά οδικής διακλάδωση για την βόρεια είσοδο της πόλης.Οι αγωγοί που θα αντικαταστήσουν τους υφιστάμενους, έχουν συνολικό μήκος 8.520 μέτρα. Ξεκινούν από την απόληξη του κεντρικού τροφοδοτικού αγωγού στην θέση «Καλαμίτσι» όπου διακλαδίζεται σε τρεις δευτερεύοντες κλάδους.

Ο πρώτος κλάδος απολήγει βόρεια της πόλης και τροφοδοτεί τις επεκτάσεις ου σχεδίου πόλης προς βορρά, ο δεύτερος κλάδος καταλήγει στο μέσο περίπου της πόλης και καλύπτει την επέκταση του σχεδίο πόλης προς τα δυτικά ενώ ο τρίτος κλάδος υδροδοτεί τον Παντοκράτορα και γενικότερα τους παραλιακούς οικισμούς στην ακτή του Ιονίου Πελάγους.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το σύστημα τηλεπαρακολούθησης του δικτύου ύδρευσης με το οποίο η ΔΕΥΑΠ θα έχει ανά πάσα στιγμή την δυνατότητα τόσο σε πραγματικό χρόνο όσο και μέσα από τα ιστορικά δεδομένα να έχει ακριβή εικόνα για την κατάσταση του δικτύου.

Αυτό θα επιτευχθεί μέσα από την εγκατάσταση τοπικών σταθμών μέτρησης των μεγεθών παροχής και πίεσης σε επιλεγμένα σημεία του Δικτύου, την δημιουργία κέντρου ελέγχου καθώς και την προμήθεια φορητών οργάνων μετρήσεων.

Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα αναβαθμίσει ουσιαστικά τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά την ύδρευση στον Δήμο της Πρέβεζας εισάγοντας νέα πρωτοποριακά συστήματα στον τομέα αυτό.Το χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης των εργασιών ανέρχεται στους 18 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

http://epirusgate.blogspot.com/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης