‘’Βουλιάζουν’’ τα ταμεία του Δημοσίου

Σε οικονομικό αδιέξοδο οδηγούνται τα ταμεία του Δημοσίου, σύμφωνα με επιστολή, που απέστειλε η ΑΔΕΔΥ στους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας.

Όπως αναφέρει, το πρωτογενές έλλειμμα στο Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων ανέρχεται ήδη στα 800 εκατομμύρια ευρώ και στο Μετοχικό Ταμείο σε περίπου 150 εκατομμύρια για το 2011, που μπορεί να υπερβεί και τα 200 εκατομμύρια .


Το Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων έχει ήδη πρόβλημα ρευστότητας. Σήμερα εκκρεμούν πάνω από 35.000 αιτήσεις για εφάπαξ και όσοι υπάλληλοι αποχωρούν σήμερα θα το λάβουν, στην καλύτερη περίπτωση, μετά από τρία χρόνια.

Το έλλειμμα του Ταμείου αυξάνεται κατά 300 εκατ. ευρώ το χρόνο και με τα σημερινά δεδομένα, το 2015 θα πλησιάζει τα 2 δισ. και το 2017 μπορεί να έχει ξεπεράσει τα 2,5 δισ. Ευρώ, χρονιά κατά την οποία το πρόβλημα ενδέχεται να γίνει εκρηκτικό.

Η μείωση των πόρων των Ταμείων οφείλεται, σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, στη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στο Δημόσιο, στην κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, την περικοπή των επιδομάτων κατά 20%, τον περιορισμό των διορισμών αλλά και τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις που αυξάνουν τις δαπάνες των Ταμείων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης