Παρέλαβε τα κλειδιά του Δήμου Αρταίων

Με την τελετή παράδοσης-παραλαβής την πρώτη του νέου έτους, επισημοποιήθηκε η ανάληψη των καθηκόντων του νέου Δημάρχου Άρτας Γιάννη Παπαλέξη.

Η τελετή έγινε χθες στις 2 το μεσημέρι στο Δημαρχείο, μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης. «Παραλαμβάνω και συνεχίζω το έργο σε μια δύσκολη εποχή. Υπόσχομαι ότι θα δουλέψω όσο χρειάζεται, θα δώσω όλες τις δυνάμεις μου και εγώ και όλοι οι συνάδελφοί μου, οι συνεργάτες μου δημοτικοί σύμβουλοι και αντιδήμαρχοι για το καλό αυτού του τόπου» τόνισε ο κ. Παπαλέξης.


Ενώ ο απερχόμενος Δήμαρχος Άρτας Πάνος Οικονομίδης υπογράμμισε : «Νομίζω ότι ο Δήμος θα πάει καλά γιατί οι βάσεις και οι προϋποθέσεις γι’ αυτή την εξέλιξη υφίστανται. Θέλει δουλειά, θέλει σκέψεις προωθημένες, διεκδικητικές και όλοι θα ‘μαστε δίπλα για να βοηθήσουμε».

Παρόντες στην τελετή ήταν οι βουλευτές Άρτας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Τσιρώνης και Παύλος Στασινός, ο διοικητής του Νοσοκομείου Άρτας Γιώργος Λάμπρος, ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Δημ. Τάτσης, απερχόμενοι και νέοι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και ο πρόεδρος των εργαζομένων του Δήμου.

Ο Π. Οικονομίδης παρέδωσε στον Γ. Παπαλέξη και τυπικά, τα κλειδιά του δημαρχείου και του γραφείου του, το έντυπο με τα έργα και τις μελέτες που έχουν γίνει κατά την περίοδο της θητείας του, το οποίο είχε μοιραστεί πρόσφατα και στους δημοσιογράφους, καθώς και δύο πολύτιμες γκραβούρες, η μία με τον Γ. Καραΐσκάκη, με ένδειξη επάνω όσον αφορά την καταγωγή του και η άλλη που αναπαριστά την εκστρατεία του Πύρρου στην Ιταλία και αποτελεί ιστορικό ντοκουμέντο πολύ μεγάλης αξίας, τονίζοντας πως πρέπει και οι δύο άμεσα να συντηρηθούν και να κορνιζαριστούν.

«Το υλικό που παρέδωσα ήτανε το έργο που έχουμε επιτελέσει όλα αυτά τα χρόνια» ανέφερε ο κ. Οικονομίδης στις δηλώσεις του, παραπέμποντας στο έντυπο το οποίο παρέδωσε στο διάδοχό του κ. Παπαλέξη. «Είναι ένας μπούσουλας το τι έχουμε κάνει, το τι παραδίδουμε ως μελέτες για εξέλιξη, έτοιμα εργαλεία για να διευκολύνουμε τη νέα Δημοτική Αρχή.

Ένα τεράστιο έργο που προσεγγίζει τα 90 εκατομ. Ευρώ σε εκταμιεύσεις, σε έργα υποδομής κατά βάση και όχι έργα βιτρίνας, που τα ΄χει ανάγκη ο τόπος» τόνισε. Ως πιο χαρακτηριστικά ανέφερε την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ, τη λειτουργία του ΧΥΤΑ, το πρόγραμμα ανακύκλωσης, το Κέντρο Κοινωνικών Δράσεων μαζί με τους δυο νέους Παιδικούς - Βρεφονηπιακούς σταθμούς, το έργο της αποχέτευσης, της συλλογής ομβρίων της λεκάνης Βαλαώρας, την αντικατάσταση των σωλήνων αμιάντου, την ολοκλήρωση του αποχετευτικού στους Αγίους Αναργύρους και τις έτοιμες μελέτες για να ενταχθούν και οι οικισμοί του Γλυκορίζου, των Κεραματών και των Κωστακιών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης