ΓΚΟΥΒΑΣ: Καμιά ανοχή στη ρύπανση

Στην οργάνωση της Καθαριότητας προχωρά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αρταίων Θεόδωρος Γκούβας προσβλέποντας στη βελτίωση της απόδοσης της Υπηρεσίας προς όφελος των δημοτών και της πόλης. «Δεν θα δώσω καμία ανοχή στη ρύπανση" διαμηνύει ο κ. Γκούβας ενώ αναφέρεται και στις παρεμβάσεις οι οποίες σχεδιάζονται να γίνουν.


Η δημιουργία Αμαξοστασίου με Γραφείο Κίνησης στην Καθαριότητα, η αξιοποίηση της εθελοντικής εργασίας, η εξ’ αρχής χωροθέτηση και αύξηση του αριθμού των κάδων απορριμμάτων, ο εμπλουτισμός του στόλου της Υπηρεσίας ο οποίος είναι πεπαλαιωμένος και δημιουργούνται συχνά προβλήματα στη λειτουργία των οχημάτων λόγω βλαβών, η ενίσχυση της ανακύκλωσης, η ενημέρωση στα σχολεία για θέματα περιβαλλοντικής συνείδησης, η δεντροφύτευση του νέου Κοιμητηρίου και η αισθητική βελτίωση της εικόνας των δύο εισόδων της πόλης με παρεμβάσεις καθαριότητας και φύτευσης πρασίνου, είναι μερικές μόνο από τις παρεμβάσεις που σχεδιάζει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Πρασίνου Θ. Γκούβας στους αντίστοιχους τομείς.

Σε οριακό σημείο το ανθρώπινο δυναμικό και τα μέσα

Όπως διαπιστώνει, η διαθεσιμότητα των μέσων καθ/τητας (αποριμματοφόρων κλπ.) είναι οριακά και ήδη καταβάλλει προσπάθειες για την εξασφάλιση άμεσα ενός απορριμματοφόρου, το οποίο υποσχέθηκε ότι θα δώσει ο Αντιδήμαρχος Καθ/τητας του Δήμου Αθηναίων κ. Βαρελάς με τον οποίο ο κ. Γκούβας συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Μ’ αυτό, αν αποκτηθεί, πιστεύει ότι θα λυθεί ένα σημαντικό κομμάτι της διαθεσιμότητας.

Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και με το ανθρώπινο δυναμικό το οποίο είναι κι αυτό οριακά. «Για την ώρα δεν μπορούμε να δώσουμε ούτε τις άδειες του 2010. Περίπου σε ημερήσια βάση έχουμε γύρω στα 25 άτομα πλην όμως εκκρεμούν οι κανονικές άδειες του προσωπικού απ’ το 2010» ανέφερε ο κ. Γκούβας σχετικά με το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού που αντιμετωπίζει η Καθαριότητα.

«Εμείς συνεχίζουμε τον προγραμματισμό που είχαμε για την Καθαριότητα, συνεχίζουμε να υλοποιούμε το σχεδιασμό μας και ευελπιστούμε πως σε λίγο καιρό θα έχουμε τα αποτελέσματα που επιθυμούμε. Παρόλα τα προβλήματα που είχαμε αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα με δύναμη και με αποφασιστικότητα και βλέπω ότι σε δύο περίπου μήνες θα είμαστε έτοιμοι να πούμε ότι σχεδόν περισυλλέξαμε τον μεγάλο όγκο των απορριμμάτων» τονίζει ο κ. Γκούβας.

Έμφαση στην ανακύκλωση και εθελοντισμό

Δηλώνει, δε, ότι δεν είναι στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής ν’ αυξήσει τα τέλη καθαριότητας. Ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στην ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας για τη σημασία της καθαριότητας και της ανακύκλωσης και γενικότερα για τη συμπεριφορά των ανθρώπων προς το περιβάλλον.

Ήδη προγραμματίζεται γι’ αυτή την εβδομάδα ενημέρωση στην αίθουσα του «Μακρυγιάννη» με τους Διευθυντές των σχολείων στοχεύοντας στους μαθητές ως τελικούς αποδέκτες. Επίσης ο κ. Γκούβας δηλώνει ότι θα αξιοποιηθεί η εθελοντική εργασία. «Θα ζητήσουμε ευθαρσώς απ’ τους πολίτες να βοηθήσουν» ανέφερε και σημείωσε: «Ήδη πολλοί εξ’ αυτών ανταποκρίθηκαν.

Έχουμε χωρίσει ήδη την πόλη σε τομείς. Θα επιθυμούσαμε όσοι, όσο περισσότερο γίνεται ν’ ανταποκριθούν. Θα τους δώσουμε γάντια και ν’ αρχίσουμε να μαζεύουμε απ’ τα πλαστικά, απ’ τα μπουκάλια που πετάχτηκαν στην παραποτάμια περιοχή. Να ξεκινήσουμε σε μικρές αποστάσεις 1-2 ώρες το μάξιμουμ. Στη συνέχεια έχουμε μια άλλη περιοχή απ’ το νοσοκομείο μέχρι το στρατόπεδο. Θέλει καθάρισμα. Δυστυχώς για την ώρα δεν ανταποκριθήκαμε σ’ αυτή την περιοχή διότι δεν έχουμε δυνατότητα. Θα ζητήσουμε από εθελοντές. Προσφέρθηκαν πάρα πολλοί.

Στα χωριά θα έχουν διέλευση απορριμματοφόρου σε καθημερινή βάση

Μια μέρα, ενδεχομένως και την Κυριακή αν ο καιρός το επιτρέπει θα ξεκινήσουμε να καθαρίζουμε κι αυτές τις περιοχές. Νομίζω είναι καλά γιατί το να συμμετέχουν οι πολίτες σ’ αυτό το γίγνεσθαι της πόλης θα μπορέσουν στη συνέχεια να το σεβαστούν και να γίνουν συμμέτοχοι και πιστεύω ότι θα έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα και σ’ αυτό το κομμάτι, στον εθελοντισμό».

Οι προσπάθειες στο επόμενο διάστημα θα ενταθούν διότι όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος «υπάρχουν μέρη στην Άρτα που δεν μπορέσαμε ακόμα καν να περάσουμε. Θα περάσουμε κι από κει και με εθελοντές. Θα προσπαθήσουμε να περισυλλέξουμε τον μεγαλύτερο όγκο των απορριμμάτων». Τέλος ανέφερε ότι για τις κοινότητες η Υπηρεσία έχει βγάλει τα δρομολόγια και ήδη το πρόγραμμα είναι έτοιμο.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων θα ενημερωθούν σύντομα πότε θα περνάει το απορριμματοφόρο απ’ την κοινότητά τους για να ξέρουν πότε να βγάζουν τα σκουπίδια. «Να ξέρετε ότι οι μεγάλες κοινότητες όπως είναι οι Κωστακιοί, η Ανέζα, η Φιλοθέη, ο Άγιος Σπυρίδωνας, η Γαβριά, η Γραμμενίτσα, όλα αυτά τα χωριά θα έχουν διέλευση απορριμματοφόρου σε καθημερινή βάση, τέσσερις ίσως και πέντε φορές την εβδομάδα.

Για τις μικρότερες κοινότητες που δεν έχουν τόσο  μεγάλο όγκο απορριμμάτων θα πάει τρεις φορές την εβδομάδα το απορ/φόρο» τόνισε ο Αντιδήμαρχος. "Θα βοηθήσω όσο μπορώ με όλες μου τις δυνάμεις για να μπορέσουμε να καθαρίσουμε την πόλη και να τη διατηρήσουμε καθαρή" υπογράμμισε, ζητώντας γι' αυτό τη βοήθεια και τη συνδρομή όλων διότι διαφορετικά όπως είπε, δεν έχει νόημα να δοκιμάζονται οι αντοχές της Καθαριότητας.

Επίσης ζητάει από τους πολίτες να δείξουν όλοι, εκτίμηση και σεβασμό στους ανθρώπους της Καθαριότητας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ