ΑΡΤΑ: Εκδήλωση για την Ελλάδα της μετανάστευσης

Τα ζητήματα των δικαιωμάτων των μεταναστών στην Ελλάδα, τα προβλήματα που δημιουργεί πολλές φορές η συνύπαρξη των Ελλήνων με τους μετανάστες, οι ευθύνες των τοπικών κοινωνιών και της πολιτείας και οι λύσεις που μπορεί να υπάρξουν , απασχόλησαν την εκδήλωση της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου στην αίθουσα του Συλλόγου «Μακρυγιάννης».


Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και μίλησε ο Κωστής Παπαϊωάννου, Εκπαιδευτικός, Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, που είναι το επίσημο συμβουλευτικό όργανο της Πολιτείας για ζητήματα δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Ομιλητές ήταν επίσης ο Δρ. Λάμπρος Μπαλτσιώτης, Νομικός, Ειδικός Επιστήμονας στο Συνήγορο του Πολίτη και ο Δημήτρης Χριστόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, Πρόεδρος Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Την εκδήλωση συντόνιζε ο Βασίλης Μπαλάσκας, δικηγόρος Άρτας.

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε συζήτηση. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας Θωμάς Τσιρογιάννης, οι Αντιδήμαρχοι Αρταίων Γιάννης Νικολάου, Θόδωρος Γκούβας και Βίκυ Βασιλάκη, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Άρτας Βασίλης Γέμος, η Δημοτική Σύμβουλος Άρτας-επικεφαλής της «Δημοτικής αλλαγής» Όλγα Γεροβασίλη, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κώστας Μπόβολος και Κώστας Παπανδρέου, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας Δημήτρης Τσίρκας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Άρτας Δημήτρης Βλαχοπάνος κ.ά.

Σχετικά με τα προβλήματα των μεταναστών στην περιοχή της Άρτας και πώς αυτά θα αντιμετωπιστούν ο κ. Παπαϊωάννου σε δηλώσεις του ανέφερε: «Προφανώς και υπάρχουν προβλήματα, προφανώς η κατάσταση σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας είτε είναι εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων είτε είναι σε πόλεις της περιφέρειας είτε και στο κέντρο μεγάλων πόλεων είναι πολλές φορές δύσκολη από μια πλευρά για τους μετανάστες από άλλη πλευρά για τους πληθυσμούς αυτών των περιοχών.

Το ζήτημα της μετανάστευσης δεν είναι ένα απλό θέμα, δεν είναι μία περαστική γρίπη απ’ την οποία μπορεί κανείς να ελπίζει ότι θα γλιτώσει – επιτρέψτε μου την έννοια – εύκολα. Οφείλουμε λοιπόν να δούμε ποιες είναι οι θετικές όψεις του μεταναστευτικού φαινομένου οι οποίες έχουν υπάρξει πολλές για τη χώρα μας τα τελευταία 20 χρόνια, ποια είναι τα προβλήματα που υπάρχουν.

Η πολιτεία σαφώς και έχει ευθύνη, σαφώς και μη αναπτύσσοντας κοινωνικές πολιτικές σε κάποιες περιοχές, αφήνοντας δηλαδή πληθυσμούς να ζουν σε συνθήκες δύσκολες, να ζουν στο δρόμο, οξύνει αυτά τα προβλήματα. Και βέβαια μεσούσης της οικονομικής κρίσης προφανώς η κατάσταση γίνεται ακόμα δυσκολότερη.

Άρα αυτό που θέλω εγώ να πω είναι πως πρέπει ν’ αναζητήσουμε λύσεις μακροπρόθεσμες πέρα από κινήσεις εντυπωσιασμού όπως πολλές φορές οι πολιτικές δυνάμεις προωθούν, που να είναι λύσεις οι οποίες εμπλέκουν όλες τις τοπικές κοινότητες». Για το θέμα της αστυνόμευσης ο κ. Παπαϊωάννου είπε: «Αστυνόμευση περισσότερη προτείνουν οι πάντες απλώς εγώ νομίζω πως το ζήτημα της ασφάλειας δεν είναι ποτέ μόνο θέμα της Αστυνομίας. Ασφάλεια σημαίνει και δομές πρόνοιας, ασφάλεια σημαίνει και εκπαίδευση, ασφάλεια σημαίνει και περίθαλψη.

Εάν έχεις πληθυσμούς στο δρόμο θα υπάρχουν προβλήματα παραβατικότητας. Αυτά μόνη της η Αστυνομία δεν μπορεί να τα λύσει αλλά από την άλλη αυτά δεν μπορούν να λυθούν και χωρίς την Αστυνομία και ειδικά μια Αστυνομία εκπαιδευμένη και με λογοδοσία».

Σε ερώτηση πώς βλέπουν την Ελλάδα οι υπόλοιπες χώρες τη Ε.Ε. σε σχέση με το ζήτημα των μεταναστών ο κ. Παπαϊωάννου είπε: «Υπάρχει αυτό το μεγάλο πρόβλημα που το γνωρίζουμε όλοι, το πρόβλημα που έχει προκύψει από τη Συμφωνία “Δουβλίνο-2” όπου ουσιαστικά χώρες εισόδου όπως είναι η Ελλάδα τις καθιστά αδιαπέρατες, δηλ. αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα για παράδειγμα είναι ανοιχτή από τα ανατολικά και κλειστή απ’ τα δυτικά.

Με την έννοια αυτή εγώ θεωρώ ότι έχει δίκιο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη που χαρακτήρισε υποκριτικές κάποιες από τις αντιδράσεις για το ζήτημα του φράχτη χωρίς να συμφωνώ προσωπικά με το φράχτη και προφανώς θα πρέπει να υπάρχει αναλογική κατανομή των μεταναστευτικών βαρών στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο βαθμό που αυτό δεν γίνεται χώρες σαν την Ελλάδα ή σαν την Ισπανία δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις διεθνείς απαιτήσεις για προστασία αυτών των ανθρώπων».

Σχόλια

  1. Συγκεντρώθηκαν, όπως είδα στο Video, όλοι οι "πονόψυχοι", με τους βαρύγδουπους τίτλους, του καθηγητού Πανεπιστημίου, του Παντείου βεβαίως, όπου είναι η έδρα εκκόλαψης όλων των ανθελληνικών θέσεων, του νομικού, του ιστορικού κ.λ.π. Σκοπός τους να μας εξηγήσουν γιατί πρέπει να δεχόμαστε τους "μετανάστες" καί να τους φροντίζουμε, με ενδιαφέρον, ακόμα, να λάβουμε πρόνοια ώστε, να τους προωθήσουμε αναλογικώς στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Απορώ καί ειλικρινώς καταθέτω την αδυναμία μου να κατανοήσω, γιατί τόση ανησυχία καί τόση ενεργητικότητα ενός τμήματος, μικρού τμήματος κατά τεκμήριο, της Ελληνικής κοινωνίας, διά τους λάθρα εισερχομένους κατά κύματα στην απροστάτευτη εκ κακής πολιτικής Ελλάδα. Όπου υπάρχουν συνάξεις συμπόρευσης καί δικαιολόγησης της παρανομίας, εκεί παρίσταται το σύνολο σχεδόν των ανηκόντων σε μία Αριστερά χωρίς πυξίδα, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς σκοπό, χωρίς εθνική ευαισθησία. Οι άνθρωποι αυτοί που δεν μπόρεσαν να τακτοποιήσουν τα της ιδεολογικής τους πορείας καί δεν έγιναν αποδεκτοί από την κοινωνία, ως είναι καταδεδειγμένο από τα κατά καιρούς εκλογικά αποτελέσματα, θα γίνουν τώρα αποδεκτοί ως συνήγοροι των παρανόμως εισερχομένων καί τις οίδε με ποιούς σκοπούς, στη χώρα μας; Καί συνεχίζουν να εθελοτυφλούν καί να προσπαθούν να μεταδώσουν την πάθησή τους καί στους νομιμόφρονας, κινουμένους στα πλαίσια της λογικής, αλλά καί αισθανομένους το πατριωτικό χρέος πολίτες, να αποδεχτούν ανεξελέγκτως καί αγογγύστως, την άλωση της χώρας τους από τα στίφη των Αφρικανών καί Ασιατών; Πλανώνται. Καί πλανώνται πλάνη οικτρά. Ο Ελληνικός λαός, αυτός ο ίδιος ο λαός, που πολέμησε σ' όλους τους πολέμους γιά την ελευθερία καί την ανεξαρτησία της Ελλάδος, δεν θα γίνει τώρα άθυρμα στα χέρια μερικών απάτριδων της αφηρημένης ιδεολογικώς Αριστεράς καί δεν θα δεχτεί την κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδος. Οι προσπάθειές τους θα πέσουν στο κενό. Δεν είναι "Δεξιά" η προσπάθεια προστασίας της Ελλάδος από την άλωση των πάσης προέλευσης λάθρα εισερχομένων σ' αυτή, είναι εθνική επιταγή καί πατριωτικό καθήκον. Είναι καθήκον τέτοιο, που δεν μπορούν να αισθανθούν οι ενταχθέντες στη θέση εκείνη που αντιμάχεται τα συμφέροντα της Πατρίδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης