Σε ιδιώτες η λειτουργία και του αεροδρομίου Ιωαννίνων!

Στην τελική ευθεία μπαίνει η απεμπλοκή του Κράτους και από το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, με το Νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, που εισήχθη στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.


Προβλέπεται ουσιαστικά η ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου της πόλης –και των άλλων Περιφερειακών της χώρας-, μέσω συμβάσεων παραχώρησης για ορισμένο διάστημα, με εταιρίες που θα αναλάβουν τη διοίκηση, τη διαχείριση, τη λειτουργία, την ανάπτυξη, την επέκταση, τη συντήρηση κ.α. των αεροδρομίων.

Κύκλοι χαρακτηρίζουν την εξέλιξη αυτή θετική, δεδομένων και των συνθηκών στην Ελληνική Οικονομία, μιας και είναι πιθανό να συνεχιστούν τα έργα στον Γιαννιώτικο αερολιμένα, που έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια από σαράντα κύματα.

«Η ανάπλαση του αεροδρομίου Ιωαννίνων επείγει. Και πρέπει όλοι να καταλάβουν, πως τα έργα θα πρέπει να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν. Μακάρι αυτή η εξέλιξη να είναι προς όφελος του αερολιμένα και των Ηπειρωτών».

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ…

Στελέχη του Υπουργείου Υποδομών σημειώνουν, ότι ήδη υπάρχει ενδιαφέρον για κάποια αεροδρόμια (δεν έγινε κάτι γνωστό γι’ αυτό των Ιωαννίνων).

Αυτό έρχεται από επενδυτές του εξωτερικού, κυρίως από εταιρίες διαχείρισης άλλων αερολιμένων, ακόμη όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει τίποτε και δεν πρόκειται να γίνει καμία κίνηση, πριν ψηφιστεί το Νομοσχέδιο.

ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ

Σε αυτό, μεταξύ άλλων, προβλέπεται η σύσταση ανωνύμων εταιριών διαχείρισης για το σύνολο των αερολιμένων της χώρας, ή ομάδας αεροδρομίων, ή για κάθε αεροδρόμιο χωριστά, με συγκεκριμένες αρμοδιότητες. «Αυτές θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση των αεροδρομίων», τόνισε ο Υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας.

«Δεν καταργείται ο εθνικός εναέριος χώρος, απλά γίνεται ένας συντονισμός των όμορων υπηρεσιών αεροναυτιλίας που υπάγονται στο Γιουροκοντρόλ, με αποτέλεσμα να υπάρχει εξοικονόμηση σε πόρους, καλύτερες και ασφαλέστερες πτήσεις, αποτελεσματικότερη διαχείριση του εναέριου χώρου κ.α.», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός.

Από τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Μ. Παπαδόπουλος χαρακτήρισε απαραίτητο το νομοσχέδιο, γιατί εναρμονίζει την λειτουργία της ΥΠΑ με τους κανονισμούς για τον ενιαίο ευρωπαϊκό ουρανό, μειώνοντας τις καθυστερήσεις και το κόστος των πτήσεων.

Οι ενστάσεις του κ. Παπαδόπουλου ήταν για το καθεστώς των συμβάσεων παραχώρησης των αεροδρομίων, θέτοντας εθνικές παραμέτρους.

Πηγή: proinoslogos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης