Κακαρδίτσα - Τζουμέρκα: Βίοι παράλληλοι...

Την προηγούμενη εβδομάδα λάβαμε e-mail από τον κ. Σωτήρη Απ. Γοργογέτα ο οποίος είχε την καλοσύνη να μας στείλει ένα δικό του κείμενο σχετικά με το βουνό της Κακαρδίτσας και  το αντίστοιχο των Τζουμέρκων.

Το κείμενο αυτό δημοσιεύθηκε πέρυσι το Μάρτιο (7.3.10) στην εφημερίδα "ΕΡΕΥΝΑ" και στην ειδική σελίδα "Πολιτισμός".


Στο κείμενο αυτό ο Σωτήρης Γοργογέτας  υποστηρίζει ότι η Κακαρδίτσα,που από κάποιους από τους λίγους έτσι κι αλλιώς που την γνωρίζουν,θεωρείται κακώς,μαζί με τα Τζουμέρκα,ως τμήμα των Αθαμανικων Ορέων,είναι ξεχωριστό βουνό και μάλιστα το ψηλότερο της Ν.Πίνδου με την κορυφή του να φτάνει τα 2429μ.

Μεγάλο βουνό,σχετικά απομονωμένο,στα όρια των νομών Τρικάλων και Ιωαννίνων,με γενική κατεύθυνση από βορρά προς νότο,έχοντας στα βόρεια το Περιστέρι και στα νότια τα Τζουμέρκα.

Χωρίς άλλο δικό μας σχόλιο σε φώτο κάνουμε ανάρτηση του κειμένου όπως αυτό είχε δημοσιευθεί πριν ένα περίπου χρόνο. Κάντε κλικ πάνω στο θέμα για μεγένθυση και αμέσως μετά δεύτερο κλικ για μεγαλύτερη μεγένθυση...


Σχόλια

  1. Ενιαίος γεωγραφικός χώρος είναι και τα δύο βουνά, όπως και ενιαίος χώρος διαμονής των ανθρώπων που ζούν και ζούσαν αιώνες τώρα σ' αυτή την πανέμορφη περιοχή της Πατρίδας μας. Τώρα αν θέλουμε κι αυτή να την χωρίσουμε για μικροσυμφεροντάκια ή για τον οποιοδήποτε τοπικισμό... ε, τότε είμαστε άξιοι της τύχης μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης