ΕΒΡΟΣ: Διάτρητα τα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας

Μπαίνουν 350 λαθρομετανάστες τη μέρα

 

Ένα πολυσύνθετο εκρηκτικό πρόβλημα στον Έβρο, αναφορικά με τη λαθραία είσοδο μεταναστών, περιγράφει, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής της Κυριακής η σχετική έκθεση της Frontex (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνεργασίας Συνόρων), με την υποσημείωση ότι οι αριθμοί αυτών που περνούν παράνομα τα ελληνικά σύνορα είναι υπερβολικά μεγάλοι για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οι τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με την έκθεση, η οποία περιγράφει μια εικόνα αφύλακτων συνόρων, η Τουρκία παραμένει η κυρίαρχη χώρα-«τράνζιτ» με συνακόλουθες ευθύνες στη διόγκωση του προβλήματος, ενώ εκτός από την εκτίναξη του αριθμού Αφγανών, προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση η υψηλή ροή εισόδου λαθρομεταναστών από την Αλγερία.

Όπως επισημαίνει η Frontex, οι τελευταίοι ταξίδευαν αεροπορικώς από τη Βόρεια Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί περνούσαν τον Έβρο με προορισμό την Ελλάδα και άλλες χώρες της Ε.Ε.

Μιλώντας για αριθμό-ρεκόρ των τελευταίων χρόνων σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση (το διάστημα Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2010 εντοπίστηκαν στον Έβρο 31.000 λαθρομετανάστες) η έκθεση αναφέρεται στο τμήμα των 12,5 χλμ., κοντά στην Ορεστιάδα, εκεί όπου θα ανεγερθεί φράκτης ανάσχεσης του κύματος λαθραίας εισόδου. Καθημερινά, από αυτό το σημείο εισέρχονταν στην Ελλάδα 350 άτομα, τονίζεται στην έκθεση.

http://www.newsbeast.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ