ΣΕΡΡΕΣ: Πρώτος θάνατος από τον ιό της γρίπης

Μια 54χρονη γυναίκα από τις Σέρρες, χωρίς υποκείμενο νόσημα, είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο θανατηφόρο κρούσμα της γρίπης Η1Ν1 για τον φετινό χειμώνα.

Η άτυχη γυναίκα υπέκυψε χθες το πρωί στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Σερρών, όπου νοσηλευόταν, και ο διοικητής του ιδρύματος, Ξενοφών Εμμανουηλίδης, δήλωσε ότι είχε προσβληθεί από τον ιό της γρίπης τύπου Α', Η1Ν1.


«Η γρίπη βρίσκεται σε φάση ανόδου και δυστυχώς θα υπάρξουν και άλλοι θάνατοι. Το σχετικό εμβόλιο απαξιώθηκε πέρυσι και συνιστάται έστω και τώρα να εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού», είπε στο «Εθνος» ο επιστημονικός υπεύθυνος του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας Τάκης Παναγιωτόπουλος.

Η 54χρονη, όπως και όλη η οικογένειά της είχαν ασθενήσει από γρίπη την περίοδο των γιορτών.

Η άτυχη γυναίκα ήταν απολύτως υγιής και πέρα από έναν υποθυρεοειδισμό δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας. Λίγο μετά τις γιορτές και επειδή τα συμπτώματα δεν υποχωρούσαν μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Σερρών, όπου νοσηλεύτηκε για τρεις ημέρες στην Πνευμονολογική Κλινική.

Η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Στην αρχή αντέδρασε στην ισχυρή αντιβίωση μετά λίγες ημέρες, όμως, επιδεινώθηκε και πάλι και τελικά στις 11 χθες το πρωί υπέκυψε.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΟ, το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου 7 δείγματα από τα συνολικά 36 που στάλθηκαν, βρέθηκαν θετικά στον ιό Η1Ν1, ενώ 8 ασθενείς εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας με επιβεβαιωμένη διάγνωση της γρίπης.

Τις τελευταίες μέρες η δραστηριότητα της γρίπης εμφανίζεται ελαφρώς αυξημένη συγκριτικά με το προηγούμενο διάστημα, παραμένοντας ωστόσο σε χαμηλότερα επίπεδα από αυτά που καταγράφηκαν το αντίστοιχο διάστημα της περσινής.

ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ

 http://www.ethnos.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης