ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Ο χρόνος δεν άλλαξε πανηγυρικά...

Δεν ήταν λίγοι οι Γιαννιώτες που λίγο πριν από την αλλαγή του χρόνου, ανηφόρισαν προς πλατεία μεριά, για να δουν τα πυροτεχνήματα. 

Η γιορτή των πυροτεχνημάτων, της κοπής της πίτας και της μουσικής, καθιερωμένη τα τελευταία χρόνια στα Γιάννενα, δεν έγινε.


Ο χρόνος δεν άλλαξε πανηγυρικά στην πόλη.Κι αυτό επειδή η πρώην πια δημοτική αρχή δεν είχε κάνει καμία ετοιμασία για τη βραδιά αυτή. Αποχώρησε από την εξουσία νωρίτερα.

Όταν το ανακάλυψε η νυν δημοτική αρχή ήταν αρκετά αργά. Επιπλέον, δεν μπορούσε να «σηκώσει» το κόστος της τελευταίας στιγμής. «Η περσινή γιορτή κόστισε 12.000 ευρώ. Πολλά λεφτά. Δεν μπορούσαμε να δώσουμε τόσα χρήματα από τη στιγμή που υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι στην ΑΔΕΙ» τονίζει ο δημοτικός σύμβουλος Μωϋσής Ελισάφ.

Ωστόσο, η απόφαση αυτή του Δήμου δεν έφτασε εγκαίρως στα αυτιά των πολιτών, με αποτέλεσμα αρκετοί πολίτες παραμονή της Πρωτοχρονιάς να πάνε στην κεντρική πλατεία.Η περικοπή των πρωτοχρονιάτικων δαπανών έγινε αισθητή και την επόμενη μέρα, στη δεξίωση που παραχώρησε η δημοτική αρχή.

Μετά από αρκετά χρόνια, η δεξίωση έγινε στο Δημαρχείο και όχι στο Πνευματικό Κέντρο και μάλιστα με έξοδα που καλύφθηκαν από χορηγίες.Το πνεύμα… των περικοπών θα κυριαρχήσει και στα επερχόμενα «Ελευθέρια». Σκοπός της δημοτικής αρχής είναι να κάνει λιγότερα έξοδα «κόβοντας» αρκετούς από τους προσκεκλημένους.

«Πέρσι τα ‘Ελευθέρια’ κόστισαν 80.000 ευρώ. Φέτος θέλουμε και θα πετύχουμε να κάνουμε τα μισά έξοδα, να κάνουμε την ελάχιστη δυνατή δαπάνη, χωρίς βέβαια να ευτελίσουμε τον θεσμό» τονίζει ο κ. Ελισάφ.

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης