Μια Ηπειρώτισσα κοντά στο Όσκαρ

Υποψήφια για όσκαρ η ταινία «Αληθινό θράσος» για την οποία σχεδίασε το κοστούμια. Η Ελληνίδα που έντυσε τον Τζεφ Μπρίτζες 

 

Το όνομα της είναι Μαρία Ζαφειροπούλου αλλά είναι γνωστή πέραν του Ατλαντικού ως Μαίρη Ζόφρις. Με καταγωγή από τα Ιωάννινα η 46 ετών ελληνοαμερικανίδα έχει γεννηθεί στην Φλόριντα και έχει σπουδάσει Ιστορία Τέχνης.




Από τότε που ήταν μικρή της άρεσε πολύ να σχεδιάζει κοστούμια. Συνήθιζε μάλιστα να εργάζεται και στο κατάστημα ρούχων του πατέρα της. Η Ζαφειροπούλου που είναι πολύ δημοφιλής στο Χόλιγουντ διεκδικεί φέτος το βραβείο της αμερικανικής ακαδημίας κινηματογράφου για τα κοστούμια της ταινίας των αδελφών Κοέν «Αληθινό θράσος».

Στη διάρκεια της καριέρας της που μετράει περισσότερα από δεκαεπτά χρόνια, η Μαρία Ζαφειροπούλου έχει συνεργαστεί με πολύ σημαντικούς σκηνοθέτες όπως ο Στίβεν Σπίλμπεργκ. Το «πιάσε με αν μπορείς» το «Τhe Terminal» και το τελευταίο μέρος του «Ιντιάνα Τζόουνς» αποτελούν τρεις χαρακτηριστικές περιπτώσεις ταινιών στις οποίες η Ζόφρις σχεδίασε τα κοστούμια.

http://www.newsbeast.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης