ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ: "Ο δημότης πληρώνει τέλη για την καθαριότητα και καθαριότητα δεν έχει..."

Στην ανάγκη καλύτερης οργάνωσης του τομέα της Καθαριότητας, η αποτελεί πρώτο μέλημα της Δημοτικής Αρχής, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης στην πρώτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, λίγες μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Η συνέντευξη έγινε στο γραφείο του Δημάρχου και ήταν εφ’ όλης της ύλης. Ο κ. Παπαλέξης εν είδει προγραμματικών δηλώσεων απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για θέματα του Δήμου, ένα από αυτά ήταν και η Καθαριότητα.


«Για να καθαρίσουμε την πόλη πρέπει να ‘χουμε μια οργανωμένη Υπηρεσία γιατί ο κόσμος πληρώνει τέλη για την καθαριότητα και καθαριότητα δεν έχει άρα κάτι φταίει» είπε ο κ. Παπαλέξης.

Υπογράμμισε την ανάγκη ύπαρξης ενός οργανωμένου γραφείου κίνησης καθώς και αμαξοστασίου για να μπορέσει να λειτουργήσει το σύστημα αποτελεσματικά ενώ αναφέρθηκε και στις κλοπές που συνέβαιναν συχνά στο χώρο της Καθαριότητας όπου είναι παρκαρισμένα τα οχήματα της Υπηρεσίας - στο πάρκινγκ των φορτηγών απέναντι απ’ την πλατεία Καραϊσκάκη – διότι ο χώρος ήταν ανοιχτός και μη φυλασσόμενος.

«Ξεκινάμε να βρούμε ήδη τις χρηματοδοτήσεις έτσι ώστε μέσα σε ένα χρόνο το αργότερο να το ‘χουμε στήσει (το αμαξοστάσιο) για να μπορέσουμε να ελέγξουμε αυτή την κατάσταση. Υπάρχει μια χαώδης κατάσταση που μας δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα και αυξάνει πάρα πολύ το κόστος της διαχείρισης διότι έχουμε πάρα πολλές κλοπές κάθε είδους στα μηχανήματα τα οποία παρέμεναν αφύλακτα μέχρι πρότινος, φυλαγμένα από προχθές γιατί αναγκαστήκαμε να βάλουμε ένα φύλακα μέσω μιας εταιρίας και να τον πληρώνουμε χίλια ευρώ το μήνα γιατί διαφορετικά οι ζημιές που υφιστάμεθα από τις απώλειες, από τις κλοπές μπαταριών κι όχι μόνο είναι πολλαπλάσιες. Αυτό μέχρι να κάνουμε το νέο αμαξοστάσιο και την αποθήκη που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του Δήμου» είπε.

Το πρόβλημα με τις κλοπές υπήρξε έντονο ενώ η παρουσία του φύλακα πλέον θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για την επανάληψη τέτοιων φαινομένων. «Όποιος του λείπει μια μπαταρία μπορεί να πάει εκεί να πάρει. Σε τέσσερις μέρες εργάσιμες δικές μας, μάς έκλεψαν τρεις μπαταρίες. Άλλες δέκα κλέψανε την προηγούμενη εβδομάδα προτού αναλάβουμε εμείς. Δέκα μπαταρίες με 200 € η κάθε μια είναι 2.000 €. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Το πετρέλαιο που κλέβουν, όποιος θέλει, ένας περιπλανώμενος, πάει βάζει το λάστιχο μέσα στο ρεζερβουάρ και τραβάει τη βενζίνη, τραβάει το πετρέλαιο. 200 λίτρα πετρέλαιο είναι 200 €. Λοιπόν αυτή η δουλειά δεν έχει τέλος» τόνισε ο κ. Παπαλέξης και έδωσε το στίγμα των προθέσεων της Δημοτικής Αρχής σ’ αυτόν τον τομέα δηλώνοντας: «Θα μπει το μηχάνημα μέσα (στο αμαξοστάσιο), θα βάλει πετρέλαιο από δεξαμενή που έχει ο Δήμος εκεί μέσα για να ελέγχουμε τη διακίνηση των καυσίμων, να δικαιολογείται τι παίρνει ο καθένας ανάλογα με τα χιλιόμετρα γιατί αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τη δυνατότητα να ελέγξουμε τι καίει το κάθε αυτοκίνητο. Με λίγα λόγια πρέπει να κάνουμε ένα νοικοκύρεμα».

Από αυτό το νοικοκύρεμα στις προμήθειες και στη λειτουργία της Υπηρεσίας θα προκύψει ένα οικονομικό όφελος τόνισε ο Δήμαρχος, το οποίο θα αξιοποιηθεί και για την αγορά νέων μηχανημάτων. «Εάν το καταφέρουμε και το κάνουμε αυτό, που θα το καταφέρουμε, θα μπει η δουλειά σε λειτουργία. Εγώ πιστεύω ότι αυτά που πληρώνει ο Αρτινός λαός φτάνουν για να διαχειριστούμε μία οργανωμένη λειτουργία, μία οργανωμένη επιχείρηση καθαρισμού της πόλης και του Δήμου ολόκληρου.

Γι’ αυτό το λόγο επιμένω και λέω ότι θα μας περισσέψει να πάρουμε και απορριμματοφόρα, γιατί δεν έχουμε απορ/φόρα, είναι έτοιμα να χαλάσουν. Πρέπει να βρούμε απορ/φόρα μέσα σε δυο μήνες. Η αξία κάθε απορ/φόρου είναι 150.000 και πάνω. Θα δούμε με ποιο τρόπο θα βρούμε δυο απορ/φόρα.

Πρέπει να βρούμε σάρωθρα. Θα το δανειστούμε μέχρι να δούμε τι κάνουμε κλπ. κι όταν θα περιορίσουμε τις σπατάλες να ‘στε σίγουροι θα περισσέψουν λεφτά να πάρουμε και σάρωθρο. Θα πάρουμε άλλα μηχανήματα για να πλύνουμε τους δρόμους. Πόσο καιρό έχουν να πλυθούν οι πλατείες; Εγώ δεν θυμάμαι ποτέ. Δεν πρέπει να πλύνουμε τους κάδους; Θέλει μηχάνημα το οποίο κάνει 150.000 €».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης