Υπήκοοι από την Αίγυπτο αναμένονται στην Κύπρο

Απόπειρες λεηλασίας στην κυπριακή πρεσβεία στο Κάιρο

 

Τουλάχιστον 19 πτήσεις από το Κάιρο με ξένους υπηκόους αναμένονται σήμερα στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, ενώ πιθανό είναι και το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί και το αεροδρόμιο της Πάφου.

Ήδη έχουν υποβάλει σχετικά αιτήματα στις Κυπριακές Αρχές οι ΗΠΑ και ο Καναδάς, ενώ δεν αποκλείεται εντός της ημέρας να υποβληθούν αιτήματα και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο πρέσβης της Κύπρου στο Κάιρο, Κώστας Λεοντίου, επιβεβαίωσε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες έχουν γίνει απόπειρες λεηλασίας τόσο στο κτίριο της κυπριακής Πρεσβείας όσο και της πρεσβευτικής κατοικίας, οι οποίες αποκρούστηκαν από τα μέλη ιδιωτικής ασφάλειας και αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τον κ. Λεοντίου η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη σε ό,τι αφορά το θέμα της ασφάλειας, αφού έχουν αποδράσει από τις φυλακές, εκτός από τους πολιτικούς κρατούμενους, και εγκληματικά στοιχεία, τα οποία κυκλοφορούν ένοπλα και προβαίνουν σε κάθε είδους παρανομίες.

Το κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε στην έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας για αποφυγή ταξιδιών στην Αίγυπτο.

Μεταξύ αυτών που θα επαναπατριστούν, πρόσθεσε, είναι τα μέλη των οικογενειών των λειτουργών της Κυπριακής πρεσβείας και άλλοι περίπου 15 Κύπριοι.



http://www.newsbeast.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης