Οι "Γιατροί του Κόσμου" στα χωριά της Πίνδου

Κοντά σε ηλικιωμένους απομακρυσμένων χωριών σε νομούς κατά μήκος της Πίνδου βρέθηκαν μέλη της οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου» με το κομβόι αγάπης που οργάνωσαν σε συνεργασία με λέσχες τετρακίνητων οχημάτων.


Παθολόγοι, χειρουργοί και νοσηλευτές από το πολυϊατρείο της οργάνωσης στην Αθήνα, συμμετείχαν στο κομβόι αγάπης, με στόχο την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης σε ηλικιωμένους απομακρυσμένων περιοχών που δεν έχουν τη δυνατότητα της μετακίνησης προς τα αστικά κέντρα.

Το Σάββατο οι Γιατροί του Κόσμου σε συνεργασία με τις λέσχες 4Χ4 Ιωαννίνων και Κόνιτσας επισκέφθηκαν απομακρυσμένα χωριά της Ζίτσας και της Κόνιτσας. Με την καθοδήγηση των μελών από τις λέσχες βρέθηκαν σε σημεία του Νομού Ιωαννίνων, όπου κατοικούν λιγοστοί κάτοικοι, με αυξημένες όμως ανάγκες σε ιατρική παρακολούθηση και φαρμακευτική περίθαλψη.

Σύμφωνα με το μέλος του κομβόι και του πολυϊατρείου της οργάνωσης στην Αθήνα Γιώργο Παπαδάκη, όπου και αν βρέθηκαν οι πόρτες ήταν ανοιχτές, καθώς ο κόσμος έχει την ανάγκη της ανθρώπινης επικοινωνίας και της φροντίδας. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι ηλικιωμένοι κάτοικοι εξετάζονταν από αγροτικούς γιατρούς ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όμως η δυνατότητα μία ακόμη εξέτασης από τους Γιατρούς του Κόσμου είναι σημαντική γι’ αυτούς τους ανθρώπους.

Η πρωτοβουλία αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται από τους Γιατρούς του Κόσμου, όπως σημείωσε ο κ. Παπαδάκης. Είναι σημαντικό οργανώσεις που στηρίζονται στον εθελοντισμό να βρίσκονται σε σημεία της χώρας, που χρειάζονται την απαιτούμενη στήριξη, όταν το κράτος δεν είναι σε θέση για οποιοδήποτε λόγο να μεριμνήσει γι’ αυτούς.

Ο κ. Παπαδάκης μετέφερε τις ευχαριστίες των μελών του κομβόι αγάπης για την φιλοξενία όλων των κατοίκων στα χωριά που επισκέφθηκαν, καθώς φρόντισαν να τους... φιλέψουν από ένα ποτήρι νερό μέχρι ένα ποτηράκι τσίπουρο και φυσικά χειροποίητες πίτες.

Αυξημένες συμμετοχές
Βασικό «γρανάζι» στην οργάνωση του κομβόι αγάπης ήταν και τα μέλη των λεσχών, που φρόντισαν για τις μετακινήσεις των Γιατρών του Κόσμου στα σημεία όπου υπήρχαν αυξημένες ανάγκες.

Η εκπρόσωπος του JP Forum Μαρία Κάτσαρη, που συμμετείχαν με τρία οχήματα και πέντε άτομα, και ο πρόεδρος της Λέσχης 4Χ4 Ιωαννίνων Κώστας Παππάς, που συμμετείχε με έξι οχήματα, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την επιτυχία του κομβόι αγάπης για την παροχή της απαιτούμενης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης όπου υπήρχαν ανάγκες.

Και μόνο η χαρά που βλέπει κανείς στα πρόσωπα αυτών των ανθρώπων είναι η μεγαλύτερη επιτυχία για όσους συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία, σημείωσαν χαρακτηριστικά.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης