ΘΕΟΔΩΡΙΑΝΑ: Είναι ακόμα αποκλεισμένα από το χίονι


Την πρώτη ήττα από  το χιόνι  υπέστη ο νεοσύστατος Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων. Έφτανε μια συνηθισμένη ασθενής χιονόπτωση να κρατήσει αποκλεισμένα τα Θεοδώριανα για τέσσερις μέρες. 
Συγκεκριμένα από το μεσημέρι του Σαββάτου(22-1) μέχρι και την Τετάρτη (26-1), ο δρόμος για  τα Θεοδώριανα από το Σταυρό παραμένει κλειστός(!).


Μόλις χθες μηχάνημα της Περιφέρειας Ηπείρου και όχι του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, έφτασε μέχρι τον αυχένα του Σταυρού και άνοιξε το δρόμο μέχρι το Πάρκο Χειμερινών Δραστηριοτήτων. Ωστόσο δεν κατάφερε να συνεχίσει και να φτάσει στο χωριό.

Σήμερα Πέμπτη θα προσπαθήσει να ανοίξει το υπόλοιπο κομμάτι μέχρι την πλατεία. Το ύψος του χιονιού, που στον αυχένα του Σταυρού φτάνει τα 30 εκατοστά δεν δικαιολογεί αυτή την κατάσταση και τον αποκλεισμό. 

Η πρόσβαση στο χωριό γίνεται από το δρόμο της Αγίας Τριάδας και από κει όμως με ιδιαίτερη δυσκολία και προσοχή από τους οδηγούς λόγω του παγετού, αφού η θερμοκρασία έπεσε σήμερα τα ξημερώματα στους-8 βαθμούς. Οι οδηγοί πρέπει να έχουν μαζί τους οπωσδήποτε αντιολισθητικές αλυσίδες και να τις χρησιμοποιήσουν αν χρειαστεί.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις αναμένονται ισχυρές χιονοπτώσεις από το βράδυ της Πέμπτης και την Παρασκευή. Ας ελπίσουμε ότι ήταν μόνο μια κακή αρχή για το Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων και ότι τα πράγματα θα πανε καλλύτερα στη συνέχεια. 

Το πρωτο πράγμα που θέλουμε σαν χωριό και απαιτούμε από το νέο Δήμο είναι ανοιχτός και ασφαλής δρόμος. Ειδάλλως για μας ο Καλλικράτης ήδη έχει αποτύχει εν τη γεννέσει του...

www.theodoriana.com 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης