Σε διακοπή οδεύουν οι εργασίες για αναβάθμιση του αεροδρομίου Ιωαννίνων!

Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος παύσης του έργου αναβάθμισης του αεροδρομίου των Ιωαννίνων, όπως και άλλων μεγάλων έργων ανάπτυξης στην Hπειρο, ελλείψει πόρων.

Η εταιρία που κατασκευάζει τα έργα στο αεροδρόμιο έχει υποβάλει αίτημα για διάλυση της εργολαβίας, καθώς της οφείλεται ποσό που αγγίζει περίπου τα 3 εκατομμύρια ευρώ.


Το έργο για την επέκταση και αναβάθμιση του αεροδρομίου Ιωαννίνων, με εγκατάσταση συστήματος ενόργανης προσέγγισης, συνολικού προϋπολογισμού 52 εκατ. ευρώ, δημοπρατήθηκε και υπογράφηκε η κατασκευή του το 2006 με συμβατικό χρόνο ολοκλήρωσης τον Μάιο του 2012.

«Το αεροδρόμιο Ιωαννίνων δεν είναι το μόνο έργο που κινδυνεύει από τη μη ύπαρξη πόρων αυτή τη στιγμή, αλλά είναι και άλλα έργα. Είμαι ενήμερος για το αεροδρόμιο, όπως και για το Πανηπειρωτικό Κλειστό Γυμναστήριο, στο οποίο φτάσαμε και εκεί σε τέτοιους είδους προβλήματα.

Γιατί δυστυχώς, όπως ειπώθηκε από τον υφυπουργό κ. Ρήγα σε απάντηση σε συνάδελφο περιφερειάρχη, τα χρήματα που υπάρχουν από τους εθνικούς πόρους σε αυτή την κρίσιμη φάση είναι ελάχιστα», δήλωσε ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης.

Η εγκεκριμένη πίστωση από εθνικούς πόρους για το Κλειστό Γυμναστήριο στα Ιωάννινα ήταν 800.000 ευρώ για το 2010, ωστόσο στη νομαρχία εστάλησαν μόνο 200.000 ευρώ. Eτσι το έργο δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.

http://epirusgate.blogspot.com/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης