ΛΑΡΝΑΚΑ: Καταυλισμός Παλαιστινίων στη Μακένζι


Ενώ στην Ελλάδα η κατάληψη της Νομικής από μετανάστες συνεχίζεται και στην Κύπρο περίπου δώδεκα οικογένειες Παλαιστινίων, οι οποίες ζητούν πολιτικό άσυλο, δημιούργησαν πρόχειρο καταυλισμό με αντίσκηνα στην παραλιακή περιοχή Μακένζϊ στη Λάρνακα.


Οι Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους και αρκετά παιδιά, δεν λαμβάνουν επίδομα, αφού αρνήθηκαν να εργαστούν σε θέσεις που τους υπέδειξε το Υπουργείο Εργασίας, το οποίο τους ζήτησε να στεγαστούν στο κέντρο αιτητών ασύλου.

Οι Παλαιστίνοι αρνούνται να μετακινηθούν από την παραλία Μακένζι, αν δεν αρχίσει και πάλι η χορήγηση του επιδόματος. Υποστηρίζουν ότι, λόγω του τερματισμού χορήγησης του επιδόματος, υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα διαμερίσματα στα οποία διέμεναν και ότι τώρα δεν έχουν να φάνε.

Επικαλούνται μάλιστα οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με την οποία όσοι τυγχάνουν καθεστώτος συμπληρωματικής προστασίας δεν επιτρέπεται να ζουν σε άσυλο.

Η παρουσία των Παλαιστινίων και τα αντίσκηνα που έστησαν προκάλεσαν διαμαρτυρίες τόσο από τους κατοίκους όσο και από εστιάτορες της περιοχής, οι οποίοι ζητούν από τον δήμαρχο Λάρνακας την απομάκρυνσή τους.

http://www.epikaira.gr/

Φωτο προστατευόμενη Νίκος Κοντογιώργος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ