Κύκλωμα εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων;

Στα ίχνη πολυεθνικού κυκλώματος, που εμπορεύεται ανθρώπινα όργανα, βρίσκονται οι αρχές μετά τη σύλληψη 5 Αφγανών στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, λίγο πριν πετάξουν με αεροταξί για Ιταλία.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες χθες συνελήφθησαν στον Κρατικό Αερολιμένα Ιωαννίνων, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, μία (1) 19χρονη αλλοδαπή, μαροκινής καταγωγής και ιταλικής υπηκοότητας, υπάλληλος ταξιδιωτικού γραφείου με έδρα το Παρίσι, η οποία ενεργούσε ως ενδιάμεσος διακινητής για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών στο εξωτερικό.

Επιπλέον, συνελήφθησαν στο χώρο αναχωρήσεων του Αερολιμένα πέντε (5) αλλοδαποί, υπήκοοι Αφγανιστάν (δύο ζευγάρια κι ένας ανήλικος), οι οποίοι με πλαστές ταυτότητες Δανικών Αρχών, σε συνεργασία με την προαναφερόμενη υπάλληλο του τουριστικού γραφείου, είχαν προγραμματίσει να ταξιδεύσουν από τη χώρα μας με ιδιωτικό αεροσκάφος και τελικό προορισμό την Ιταλία.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι η ανωτέρω Ιταλίδα είχε αφιχθεί αεροπορικώς την 4-1-2011 από το Μιλάνο στην Αθήνα, μαζί με 19χρονη Μαροκινή, συνεργάτιδά της, υπάλληλο επίσης του ίδιου ταξιδιωτικού γραφείου, η οποία συνελήφθη την 07-01-2011 στο αεροδρόμιο της Καβάλας, για παρόμοια περίπτωση απόπειρας διακίνησης μεταναστών.

Η Ιταλίδα υπήκοος παρέλαβε από Αθήνα τους πέντε Αφγανούς υπηκόους και με υπεραστικό λεωφορείο του ΚΤΕΛ αφίχθησαν στα Ιωάννινα, προκειμένου όλοι μαζί να αναχωρήσουν με ιδιωτικό αεροσκάφος για τη Ρώμη της Ιταλίας.Το αεροσκάφος, οκτώ θέσεων με δύο Ιταλούς πιλότους ,είχε αναχωρήσει από Μιλάνο Ιταλίας και προσγειώθηκε την 19.30΄ ώρα χθες στον Αερολιμένα Ιωαννίνων.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση ανήκει σε εταιρεία, που εδρεύει στο Μιλάνο Ιταλίας και αναλαμβάνει αεροπορικές μεταφορές. Είχε μισθωθεί, ως πτήση τσάρτερ, από ταξιδιωτικό γραφείο στο Παρίσι Γαλλίας, προκειμένου να παραλάβει τους προαναφερόμενους συλληφθέντες, πέντε (5) Αφγανούς υπηκόους και την υπάλληλο του ταξιδιωτικού γραφείου, από τα Ιωάννινα με προορισμό τη Ρώμη Ιταλίας.

Οι δύο Ιταλοί πιλότοι συνελήφθησαν και το αεροπλάνο κατασχέθηκε.Επίσης, στο χώρο του αεροδρομίου συνελήφθη ένας 31χρονος Έλληνας, υπάλληλος ταξιδιωτικού γραφείου, με έδρα τη Λευκάδα, ο οποίος θα κατέβαλλε τα απαιτούμενα τέλη για την πτήση. Όπως προκύπτει από τα έγγραφα επιβεβαίωσης της πτήσης το ύψος της αποζημίωσης για την πτήση ανέρχεται στο ποσό των 11.600 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Ιωαννίνων.Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας.Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας. Πάντως,τόσο η Ελληνική Αστινομία,όσο και η Ιντερπόλ, “βλέπουν” πίσω από τις συγκεκριμένες αερομεταφορές κύκλωμα εμπορίας οργάνων.

Η εμπορία οργάνων με θυματα μετανάστες,βρίσκεται σε έξαρση τα τελευταία χρόνια με δωρητές και αποδέκτες οργάνων να κάνουν μεταξύ τους συνδιαλλαγές που αγγίζουν μέχρι και 100.000 ευρώ το άτομο!!!

http://epirusgate.blogspot.com/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης