ΑΡΤΑ: 770 ιδιοκτήτες Ι.Χ. ακινητοποίησαν τα αυτοκίνητά τους

Πάνω από 700 ιδιοκτήτες Ι.Χ. επιβατικών στην Άρτα έχουν ακινητοποιήσει προσωρινά τα αυτοκίνητά τους για να μην πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα περίπου 770 ιδιοκτήτες Ι.Χ. κατέθεσαν πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας στην Δημόσια Οικονομική Εφορία Άρτας, ακινητοποιώντας προσωρινά τα οχήματά τους, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας. Αυτό σημαίνει ότι δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας για το έτος 2011.


Οι «ακινησίες» όπως αποκαλούνται οι διαδικασίες κατάθεσης των αδειών, φτάνουν μαζί με τις περσινές στις 1.820 στην Άρτα. Πέρσι ήταν σε ακόμα υψηλότερους ρυθμούς λόγω του «πράσινου τέλους» και του ειδικού φόρου που είχαν κληθεί να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες Ι.Χ.

Την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου έληξε εν τω μεταξύ η παράταση που είχε δώσει το υπουργείο Οικονομικών για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας στις ΔΟΥ. Η Λουκία Χασάκη, προϊσταμένη του τμήματος ΦΠΑ στη Δ.Ο.Υ. Άρτας, δύο μέρες πριν τη λήξη της παράτασης δήλωσε: «Οι ακινησίες μέχρι και σήμερα είναι 770. Βέβαια σε σχέση με πέρυσι οι ακινησίες είναι λιγότερες.

Πέρυσι είχαμε στο σύνολο 1.050 ακινησίες, δηλαδή είναι λιγότερες κατά 280 και αυτό οφείλεται στο ότι τα φετινά τέλη κυκλοφορίας για τα παλιά αυτοκίνητα είναι λιγότερα απ’ ότι ήταν πέρυσι. Πέρυσι ειδικά για τα παλιά αυτοκίνητα ήταν μεγάλο το ποσό».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης