ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ: Από αύριο πιάνουν δουλειά οι 6 Αντιδήμαρχοι...

Τα πρόσωπα που θα προταθούν για την προεδρία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Καλικράτειου πλέον Δήμου Αρταίων και τους Αντιδημάρχους που θα αναλάβουν θέσεις ευθύνης στη νέα Δημαρχιακή περίοδο, επέλεξε ο Δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης, τα οποία μάλιστα θα ανακοινώσει από τη Δευτέρα, ώστε να αναλάβουν αμέσως δουλειά και να μην υπάρξει «κενό εξουσίας».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ανακοίνωση των ονομάτων έγινε ήδη στους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους, χωρίς να υπάρξουν δυσαρέσκειες, αφού είχαν προηγηθεί συσκέψεις και επαφές για τους ρόλους που μπορεί ο καθένας να αναλάβει.


Να σημειωθεί δε πως σύμφωνα με το νόμο, έχουν υπάρξει αλλαγές σε ότι αφορά τις ιδιότητες των προσώπων που θα κληθούν να αναλάβουν στους Δήμους θέσεις Αντιδημάρχων. Όσοι είναι δημόσιοι υπάλληλοι προβλέπεται να λαμβάνουν άδεια και να επανέρχονται στη θέση τους με την λήξη της θητείας τους.

Μετά από τις συζητήσεις και τη νέα δομή που επιθυμεί να έχει το σχήμα στο Δήμο Αρταίων, ο Δήμαρχος Αρταίων Γ. Παπαλέξης, κατέληξε στα πρόσωπα.

Και τα πρόσωπα αυτά είναι για τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ο δικηγόρος Θωμάς Τσιρογιάννης, ενώ για τις θέσεις των Αντιδημάρχων, με τους ανάλογους Τομείς, όπως έχουν ονομασθεί σε μια πρώτη προσέγγιση, είναι:

Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών ο Γιάννης Νικολάου. 
Αντιδήμαρχος Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμούς ο Χρήστος Γεώργος.
Αντιδήμαρχος για το Πράσινο και την Καθαριότητα ο Θεόδωρος Γκούβας.
Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών ο Ιωάννης Κοτσαρίνης, 
Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών η Βικτωρία Βασιλάκη-Μητρογεώργου.
Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Καινοτόμων Δράσεων ο Φώτης Γεωργίου.

Αυτή είναι η πρώτη «εφτάδα» από τους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους που θα αναλάβουν τις τύχες του μεγάλου Δήμου Αρταίων στη νέα περίοδο του Καλλικράτη.

Ποιοι είναι

-Ο γνωστός Δικηγόρος κ. Θωμάς Τσιρογιάννης, θα αναλάβει τη θέση του προέδρου του νέου Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κ. Τσιρογιάννης γεννήθηκε στους Χαλκιάδες Άρτας. Δικηγόρος, ασκεί την δικηγορία στην Άρτα από το 1983. Εκλέχτηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας και διετέλεσε Ταμίας και Γενικός Γραμματέας από το 1987 μέχρι το 2005.

-Πρώτη σε ψήφους η κ. Βικτωρία Βασιλάκη Μητρογιώργου, στις εκλογές του Νοεμβρίου, υπάλληλος του ΙΚΑ, γεννήθηκε το 1956 στην Άρτα όπου και διαμένει. Σπούδασε επισκέπτρια υγείας και ανώτερη νοσηλευτική. Ειδικεύτηκε σε διάφορους τομείς υγείας και ασχολείται πολλά χρόνια με τα κοινά, πολιτιστικά και φιλανθρωπικά.

-Πρόεδρος στην Κοινότητα Μελισσουργών επί 12 έτη, έχει μακρά πορεία στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο κ. Γιάννης Νικολάου είναι απόφοιτος ΚΑΤΕΕ Αθήνας, Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων. Μέλος του Συλλόγου Αρτινών σπουδαστών Αθήνας. Εργάζεται στην υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου Άρτας. Έχει 12ετή θητεία ως Πρόεδρος της Κοινότητας Μελισσουργών, Αντιπρόεδρος ΤΕΔΚ Άρτας, Πρόεδρος Συμβουλίου περιοχής Δ. Τζουμέρκων.

-Συνδικαλιστής στο χώρο της Α’θμιας Εκπαίδευσης ο Χρήστος Γεώργος, εκπαιδευτικός, Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Ανέζας. Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Άρτας. Τακτικό μέλος στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο (ΠΥΣΠΕ) Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Άρτας.

Εκλεγμένο μέλος, ως εκπρόσωπος της Ηπείρου, του Πανελλαδικού Συμβουλίου της ΠΑΣΚ εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

-Σε ένα χώρο που απαιτεί συνέπεια και πειθαρχημένη δουλειά, αυτό της Καθαριότητας, ο Γ. Παπαλέξης επέλεξε τον κ. Θεόδωρο Γκούβα, που διετέλεσε πιλότος στην Πολεμική Αεροπορία.

Ο κ. Γκούβας γεννήθηκε στην Άρτα όπου και διαμένει. Είναι απόφοιτος της Σχολής Ικάρων στο Τμήμα Ιπταμένων. Υπηρέτησε ως Ιπτάμενος Αξ/κός σε πολεμικές μοίρες αεροσκαφών και Διοικητής της Πολ. Μοίρας. Υπηρέτησε και ως τμηματάρχης Συμμαχικών Υποθέσεων στο ΓΕΑ.

Τον προερχόμενο από τον πρώην Δήμο Αμβρακικού κ. Ιωάννη Κοτσαρίνη επέλεξε για Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών ο Δήμαρχος Αρταίων. Πρόκειται για ένα Τομέα τον οποίο και ο ίδιος ο Γ. Παπαλέξης τον γνωρίζει καλά αφού είναι ο ίδιος Μηχανικός.

Ο κ. Κοτσαρίνης γεννήθηκε στην Ανέζα το 1962 όπου και διαμένει. Είναι ταχυδρομικός υπάλληλος και ασχολείται από τα παιδικά του χρόνια με την παραγωγή αγροτικών προϊόντων. Είναι παντρεμένος και έχει 3 παιδιά.

Τέλος για τους Τομείς της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Προγραμμάτων κ.λ.π., ο κ. Παπαλέξης επέλεξε να τοποθετήσει Αντιδήμαρχο τον στενό συνεργάτη του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Τσιρώνη, τον κ. Φώτη Γεωργίου που γεννήθηκε στον Άγιο Σπυρίδωνα Άρτας το 1964.

Είναι Γραμματέας Νεολαίας Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Αγίου Σπυρίδωνα, Γραμματέας Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Αγίου Σπυρίδωνα και Γραμματέας Δημοτικής Οργάνωσης Δήμου Φιλοθέης 2003-2005.

www.ixotisartas.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης